[]

vodafone&avea interneti

Selam gençler, ben vodafone kullanıyorum da, internet kullanımı için aveanın uygun paketleri varmış.
ne dersiniz, karşılaştırma yapılacaksa eğer avea iyi midir? geçip pişman olmak da var işin ucunda...



 
Ben vodafone hiç kullanmadım ama aveadan da hiç pişman olmadım. Hiçbir şirkete tam güvenmeyeceksin. Hepsi ilk boşlukta donunu almaya çalışabilir. Özellikle burada saymadığım bir şirket var ona dikkat et.


  • EXXE01  (08.01.14 08:55:21) 
Avea interneti berbat 3 g diyolar ama kağnı hızı otur oturduğun yerde ben geçtim şimdi vodafona geri dönmek için süre bekliyorum


  • ayhsegul  (08.01.14 09:20:44) 
nerede yaşadığınıza bağlı. Ben merkezde Avea ile gayet iyi verim alıyorum ve fiyatları da karşılaştırdığım herkesinkinden daha düşük.


  • whoosie  (08.01.14 09:25:07) 
12 yıllık avea kullanıcısıydım, geçenlerde vodafone red e geçtim. hız olarak bir fark yok, ancak ping time / response time olarak nitelendirdiğimiz kısımda vodafone açık ara önde. bu teknik kavramları sıradan halka şöyle bir örnekle açıklayayım, fbook twitter benzeri applikasyonlarda bir çok metin resim vs vs var, hepsi de ufak boyutlarda dosyalar. telefonunuz aynı anda çok sayıda ufak resmi açmaya çalışırken hattın genel hızı çok önemli olmuyor çünkü dosya zaten ufacık zart diye geliyor. ancak vodafone hattın bir resmi açtıktan sonra ikinci resme geçmesi sonra üçüncü resme geçmesi arasında toplam 1-2 saniye varken, avea hatta bu süreler 10-15 saniyeyi buluyordu. yani aslında 3g hattınız yüzlerce mbit hızda bile olsa, mobil cihazlardayken önemli olması gereken şey çok sayıda ufak dosyanın hızlı açılması yani tepki süreleri yani ping time. operatörler yiyorsa buna değinsinler. sıkar biraz. özet olarak, kalkıp 3g ile internetten 50 mb dosya indiriyorsanız avea tcell vodafone farketmiyor zaten yaldır yaldır gelecek yıl oldu 2014. ama ben normal insanım fbook açayım twitter açayım diyorsanız, avea dan sonra vodafone bana ilaç gibi geldi.

edit: bazı sivriler çıkıp 12 sene önce avea yoktu ehu ehu diyecektir malum burası ekşi sözlük, peşinen söyliyim aria piyasaya çıktığı ilk ayda almıştım ben üniversite öğrencisiydim o zamanlar.
  • hyperblue  (08.01.14 09:28:25 ~ 09:32:12) 
ariadan bu yana ben de avea abonesiyim. mart 2014e kadar (maalesef) taahhütüm var.
istanbul'da şişli(ev) maslak(iş) arası güzergahta kullanıyorum.
özellikle son 6 aydır aveanın interneti berbat ötesi bir performans sergiliyor. belki benim bulunduğum bölgeler en yoğun bölgeler vs tamam ama internet berbat. şişliden maslağa büyükdere caddesi üzerinden gidiyorum. giderken yolda internet radyosu dinliyorum(tune-in) her seferinde toplam 3 kez kesiliyor, kesinti hep aynı noktalarda. ayrıca twitter resimlerini yüklemesi 10sn ye kadar uzayabiliyor. son 2 gündür alternatif arayışındayım, vodafone hattıma 1gb paket aldım, yolda kesilme yok. yukarıda ping açıklamasında anlatıldığı gibi resimler 2~3 saniyede geliyor. turkcell için birşey söylemeye zaten gerek yok diye düşünüyorum. ben mart ayının gelmesini bekliyorum ki bir an evvel kurtulayım.
aynı platformu paylaşan bir insan olarak; avea yerine diğer 2 operatörden birini düşünün derim.
  • isimsiz  (08.01.14 09:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.