[]

üniversite sınavı

liseyi 2005'te bitirmiş, şimdi açıköğretimin 2 yıllık bir bölümüne kayıt olmak isteyen arkadaş, hangi sınavlara girecek? listede birsürü seçenek varmış hangisini tercih edecek naapacak?

bir de önce sınav ücretini yatırıp (nereye yatıracak?) öyle mi okula gidip form alacak yoksa önce form sonra mı ödeme?

bunun yolu yordamı nedir? 2005te son öss ile ünv.ye yerleşmiş biri olarak, gündemden çok uzak kaldım, bi aydınlatıverseniz süper olur.

not:arkadaş kıbrıs'ta. bunun için de yapılması gereken özel bişeysi var mıdır?

not2: tm çıkışlıymış bi de o var.

 
önce para yatacak, makbuz alınacak sonra liseye gidilecek, form dolduracak fotosunu çekecekler.
yani özetle böyle. kıbrıs için belki başka uygulama vardır.

  • nax  (06.01.14 00:02:17) 
para nereye yatacak?

bir de aöf 2 yıllık kazanmak için hangi sınav/sınavlara girecek?

ygs mi lys mi ne haltsa?

babanneye anlatır gibi lütfen.
  • physcos physcos  (06.01.14 00:21:55) 
halk bank, vakıf bank, akbank, kuveyt türk, teb. hepsi olur.
ygs'ye kaydolacak ilk. gittiğinde sorsun. iki yıl için sadece ygs yeterli diye biliyorum ben.
önce para yatırıcak sonra okula gidip form dolduracak.

basitçe:

ilk yapılan sınav ygs, 2 yıllık bölümler için falan ygs'de 140 üstü yapması yeterli (her türlü yapılır).

4 yıllık bölümler için LYS'ye girecek. YGS'den 180'i aşan adaylar, istedikleri bölüme göre sınavlara giriyor.mesela tıp için matematik ve fen sınavlarına giriyor. hukuk için türkçe ve matematik sınavlarına giriyor falan fişman ama arkadaşının lys'le işi olduğunu sanmıyorum.

lisedeyken hangi alanda olduğunun günümüz itibariyle zerre kadar önemi yok.
  • nodrap  (06.01.14 23:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.