[]

"ağırlıklı" ingilizce

sıfat olarak, bir faktörün bir sonuçtaki ağırlığı, belirleyiciliği anlamında ağırlık nasıl çevrilir?




 
dominant

predominant
predominantly
  • compadrito  (03.01.14 23:15:56 ~ 23:16:58) 
Onda yine weight kullanılıyor, hatta i. faktörün ağırlığı wi ile gösteriliyor. i burada subscript olacak. Karar vermede weighted product, weighted sum gibi yöntemler mevcut. Örneğin, en.wikipedia.org

faktörler genelde factor olarak kalıyor. Bir faktör bir diğer faktörün bir belirleyici ise, belirleyici olana da determinant deniyor.

DOminant şunun için kullanılıyor: Elinde faktör değil, birtakım faktörler taraafından belirlenen seçenekler varsa (Örneğin araba alıyorsun Mazda ve BMW), faktörlerin de fiyat ve hız ise, BMW her faktörde Mazda'ya göre tervih edilirse (atıyorum, hem ucuz hem hızlı) BMW dominates Mazda, BMW is dominant olur. Fiyat hızı belirliyorsa, fiyat hız için bir determinant'tır. Fiyat ve hızın karar vermedeki ağırlığı weight'tir.

Sonuç olarak seçenekler arası bir baskınlık varsa dominance, faktörler arasında bir etkilenme varsa determinance, faktörlerin ağırlığı varsa weight kullanıyoruz. Ağırlık rakamsal bir değerdir. Biri diğerine göre sözel olarak daha önemli ise importance kullanılır terim olarak. Ağırlıklar da importance'lar karşılaştırılarak bulunur. Bu buna göre ne kadar daha important, diye sorularak ağırlıklara erişilir.
  • aychovsky  (03.01.14 23:18:36 ~ 23:26:10) 
teşekkür ederim,

@aychovsky gerçekten emek harcamışsın bilgilenecek herkes adına teşekkür ederim.
  • adukyuedines  (04.01.14 00:29:01 ~ 00:31:48) 
Rica ederim ama tam uyumadan önce yazdığım için aslında eksik bile yazmışım. Factor yerine criterion veya attribute da kullanılabilir.


  • aychovsky  (04.01.14 07:51:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.