[]

İş Durdurma - Etik

Saçma bi' soru olabilir ama kafama takıldı.
Çalıştığım ortamda şartlar istediğim gibi olmadığında, sinir olduğum bir şey olduğunda, tepki göstermek yerine kendi kendime iş durdurma eylemine geçiyorum. Baya bildiğin çalışmıyorum yani, sallıyorum işi. Bu çok mu etik dışı bi' hareket sizce? "Ayıp senin bu yaptığın be!" denmeli mi bana?

Edit: Kilit bir pozisyonda çalışıyorum, ben durdurunca işler yavaşlıyor tamamen, bunu da göze alarak cevaplamak lazım.

 
3-5 yaş arası olsanız hani mızıkçılık yapıyorsunuz diyeceğim ama onu bile diyemiyorum. Korkaklık yaptığınız, var olan sorunu düzeltmek yerine kendiniz ayrı bir sorun oluyorsunuz. Çok net bir tarifi var türkçe de bu yaptığınızın ama yazarsam mahkemeye verirsiniz o yüzden yazmıyorum.


  • wallcan  (02.01.14 09:00:55) 
etik olmadığı gibi tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış durumu var. neden işi yavaşlattığını kimse bilmiyorsa herhangi bir sonuca ulaşamazsın, işi nedensiz yere yavaşlattığın anlaşılırsa performansından dolayı sorun yaşarsın. vs. vs. yapıcı bir çözüm değil velhasıl.


  • kassiopeia  (02.01.14 09:05:44 ~ 09:06:03) 
işverenden kaynaklı bir sıkıntıysa yaşadığınız ve aslında haketmiyorsanız yaptığınız kuraldışı olsa da ayıp değil.


  • dahili meddah  (02.01.14 09:07:37) 
Etik olmamasını geçtim, ağır pasif agresif görüntüsü çiziyorsun. Açık ol biraz.


  • arnold schwarzeneger  (02.01.14 09:19:04) 
müşteriyi etkileyen bir yavaşlatmaysa söz konusu, etik değil elbette yaptığın.

bilerek işlemini yapmayan,geç yapan memurlar geldi gözümün önüne.
  • brkylmz  (02.01.14 09:23:12) 
Etik bence. Sıkıntı yok. Pasif agresyon da bir tepki yöntemidir esasında.


  • roket adam  (02.01.14 09:26:30) 
Neye yaptığına ve bildirerek yapıp yapmadığına bağlı.

Kendi kendine basit bir nedenden yapıyorsan garip bir pasif agresyon. İş kanununa aykırı durumlar için ve bildirerek yapıyorsan etik. İş kanununa aykırı durumlar için ama bildirmeden yapıyorsan anlamlı ama eksik.
  • aychovsky  (02.01.14 09:30:28) 
durumu net açıklamadığın için "etik" kısmında ihtimaller üzerinden bir sürü değerlendrme yapılabilir, işlerin yavaşlaması, şartların istediğin gibi olmamasının sebebi olan kişilere hiç etki etmiyorsa etik değil, diyebilirim şu durumda sadece. Onun dışında da etik. ama bence şu kesin ki postmodern bir protesto yöntemi.


  • dafaiss  (02.01.14 09:38:40) 
etik değil ezik!
sorun varsa ayrıntılarıyla karar verici ile paylaşırsın.
çözecek kadar vakit ayıramıyorsa yetki talep edersin. haftalık mesaine binecek 1-2 saat yük ile problemi çözersin.
çözmeye yanaşmıyorsa habersiz bir şekilde soruna çözüm ararsın. gayriresmi bir yol sana yardımcı olur.
hiç bir şey yapamadıysan bir tane mail hazırlarsın. sorunu, çözüm için yapılmaya çalışılanları, yapılanları, yapılabilecekleri,... karar alıcılar ile paylaşırsın.
Yazılı bir şekilde gönderdiğin için ciddiye alırlar. Eğer eski kafalı bir firmada, aile şirketinde falan çalışıyorsan yüzyüze söylemediğin için sana tavır bile alabilirler. ne olursa olsun dikkatleri çekersin ve çözüme giden yolda büyük bir adım atmış olursun.

kız arkadaşım böyle bir yerde. sürekli şikayet ediyor. her seferinde soruyorum: "bu sorunu yöneticinle konuştun mu?". her seferinde "hayır" yanıtı alıyorum. her seferinde de serzenişini dinliyorum!
  • cliquot  (02.01.14 09:38:44) 
walla ben terfi ile ilgili 1 sefer konuştum, halledicez dendi, 6ay sonra tekrar konuştum halledicez dendi, daha sonra bende işi kafamda bitirdiğimden işi sallamayıp iş aradım, son sefer konuştuğumda iş görüşmelerim vardı hali hazırda, gene bişi çıkmayınca verdim istifayı.

sorunun neyse konuş derim, baktın bi süre geçti gene gelişme yok, tekrar konuş gene bi bok olmazsa rahat rahat yavaşlat, motive olamıyorum falan diye söylersin.
  • joe dalton  (02.01.14 09:45:30) 
sevmiyorsan git konuş bence. senin yapmadığın bir iş başkasının çabalarını da olumsuz etkiliyor olabilir.


  • caknikilsin  (02.01.14 09:58:27) 
İşverene yazılı şekilde sıkıntı konularını yaz ver ve gereğinin yapılmasını iste.. Ha işveren sallamazsa işi durdur ama kendi kafana göre yazılı bır belge elınde olmadan bu olayı yaparsan ısveren ıs kanununa gore sana tazmınat vermeden yol verebilir.


  • ondkz  (02.01.14 10:14:51) 
Etik olmamasından ziyade yasal değildir. İş kanununa göre işverenin emir ve talimatlarını özenli bir şekilde yerine getirmek zorundasınız ( tabi yasal çerçevede) iş yavaşlatma ya da iş durdurma sadakat yükümlülüğünüzün ihlalidir aynı zamanda. Bir işçinin işini yerine getirmemesi işverenin haklı nedenle sözleşmeyi fesh etmesine olanak sağlar. Yani tazminatsız olarak aniden işten çıkarılabilirsiniz. Bunun yanında kanunda işçinin işini yerine getirmekten imtina edebileceği halleri belirtmiştir. Örneğin ücretiniz ödeme gününü 20 gün geçtiği halde mücbir bir sebep olmaksızın ödenmemişse işi yapmaktan imtina edebilirsiniz.

Bunun dışında kastettiğiniz şartlar işe girdiğinizde ilk anda mevcut olan şartlar değilse ve çalışma koşullarında esaslı değişiklik teşkil ediyorsa sözleşmede bu yönde madde yoksa değişen şartları kabul etmek zorunda değilsiniz. Sizi sinir eden koşulların ne olduğunu bilemiyorum ama işi yavaşlatma yasal bir çözüm değilidir.
  • wenlock  (02.01.14 16:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.