[]

bilkent işletme nasıldır

tam burslu girip 3.5 civarı ortalama ile mezun olan birinin mezun olduktan sonra önü açık olur mu? ne düşünüyorsunuz bilkent işletme hakkında? ikinci dönem işletmeye geçmeyi düşünüyorum da.




 
çok kötü kardeş koç'a git, 4.00'la mezun olsan bile zor.


  • anoktak  (01.01.14 15:31:18) 
önemli soru; hangi bölümden geçeceğin.
mezun olunca şimdiki bölümünden daha çok iş çıkarsa kal bu bölümde tabiki.

  • kedidir o kedi  (01.01.14 15:38:00) 
işletme okumuşsun okumamışsın allah aşkına ne üretirsin ? etraf çakma yöneticilerden geçilmiyor. yol yakınken bir vasıf veren bölüme git.

bugün aynı konular açıköğretimde de anlatılıyor, açın bakın kitaplarına gayet kaliteliler.

sadece bilkentte okumuş olacaksın ve ingilizcen olacak. ülke etiket manyağı olmasına ragmen etiketlilere bile artık iş yok. diğerlerinden farklı, mesleğin olacak bir bölüm oku.
  • bazardaki artis  (01.01.14 15:52:16) 
İşletme gerçekten çok sıkıntılı bir bölüm ama bilkentte yüksek bir ortalamayla mezun olursan akademisyen olarak devam etme şansın yüksek olabilir yurt dışına çok öğrenci gidiyor bilkentten yüksek ortalamalı bildiğin kadarıyla ama bence o bölümden mezun olan biriyle konuşmak sana en doğru bilgiyi verecektir.


  • kolaygelsin  (01.01.14 17:56:45) 
Bilkent isim ve imkanlar açısından güzel bi okul, sana çok şey verebilir ama sonuçta sende biter.

burdaki liseli ve liseli ruhlu arkadaşların atıp tutmasına bakma.

Ayşegül ildeniz burda atıp tutan ergenlerin kapısından içeri giremeyeceği intel'in yeni teknolojiler bölümü dünya başkanı olarak silikon vadisinde görev yapıyor mesela, kendisi Boğaziçi işletme mezunu olup vasıfsızın önde gidenidir aslında.
  • giderbey  (01.01.14 18:11:22) 
sildim abi yorumları, adam liseli diyor. şaka gibi.

2005 e kadar öss birincilerinin dahi gitti yer iken bu tarz işletme bölümleri artık pek öyle değil. eski örnekler tabi ki verirsen güzeldir. sene 1995 te birincilerin tercih ettiği, bitince direk işin hazır oldugu isletmeler bugün için öyle parlak değil.

330 kişi sadece bogaziçi iibf den mezun oluyor. bunun içine kaliteli mühendislikleri özellikle endüstriyi eklersen ve ilk 10 okulu dahil edersen nerden baksan yılda 6-7 bin benzer kalifiyede rakip eder.

iyi şirketler yılda kaç kişi alır? max 400-500 olsun toplamda. bu durumda nasıl spesifik bir meslek egitimi olmayan işletmeyi savunursunuz anlamıyorum. ve beni liseli ilan edersiniz? emin ol şu başlıkta geçen bölüm ve okullarla ne derece kayıtlıyım değilim, okudum veya bitirdim bilmeden konuşuyorsun.
  • bazardaki artis  (01.01.14 19:02:08) 
türkiye şartlarında rekabetin olmadığı bi bölüm yok sevgili @bazardaki artis,

üstüne yazılım gibi okulunu bile okumadan piri olmuş milyon tane adamın cirit attığı bi sektörü tavsiye ediyorsun.

sadece odtü eee odtü makine falan da 200 mezun veriyor her sene, diğer bütün mühendis adayları işsiz kaldı şimdi...

o 330 kişinin ne kadarının türkiyede ve yurtdışında akademik kariyere devam ettiğini ne kadarının outsource ayağına ülkeden kaçtığını sen daha iyi bilirsin, anlat öğrenelim. aynı şekilde bi çoğunun da türkiye şartlarında süper imkanlar tanıyan uluslararası şirketlere gittiğini de.

daha devlette hazine gibi gayet iyi imkanları olan bakanlıklarda işe başlayanlara gelmedik bile.

edit: hayır bir de niye 3 er 5 er yorum yazıp sonra liseli dedim diye siliyorsun anlamadım. tamam sözümü geri alıyorum, paylaş fikirlerini dinliyorum.
  • giderbey  (01.01.14 19:04:44 ~ 19:07:28) 
yılda 3-4 kişi alan (onu da 10 mülakatla) unilever p&g

bakanlık dediğin hepsi toplasan 3-4 kişi alır. kpss ye bakar, alan sorularına ve en güzeli torpile.

bunun dışında tabi heryerde rekabet var ama bir işletmeye ihtiyaç yok, anlatmak istediğim bu. bir mimarlık işine mimarın dışında adam alabilir misin?

bu işletme için böyle değil, bildiğin evrak işleri, excel işlerinden öteye çok giden işler değil. herhangi başka bir bölümü bitiren, 2 yıl parayla mba yapan veya yapmasa da olur gayet 3-4 ayda işletme düzenini kavrayabiliyor. bunca mezun varken hele tam bir risk.

eveet yurtdışına kaçıyorlar felan biliyorum, ama yine o insanlar arasından hayvan gibi ortalama ile mezun olunca, bir ihtimal oluyor. ve ne olursa olsun peder parası olmadıkça bu işler de kolay değil.

zaten ilk 10'da olup boğaziçi işletme yazmayan 2005 yılına kadar yoktu. şuan ilk 100 de olup yazan 1-2 kişi oluyor. sizce neden bu düşüş ? bir kere endüstri mühendisliği gibi bir bölüm varken çok daha işler zorlaşır.
  • bazardaki artis  (01.01.14 19:49:13) 
tabii ki mimar lazımsa yeri endüstri mühendisiyle yada işletmeciyle doldurulamaz ama bu mantıkla disiplinler arası bölümlerin hepsi anlamsız olmuş oluyor.

çok abartıyorsunuz türkiyede sadece pg ve unilever mı var? henkel var philip morris var mc kinsey var big four audit şirketleri var, devasa bi bankacılık sektörü var, var oğlu var. devlette sadece gib 2000 tane gelir uzman yardımcısı alacağını açıkladı kısa bi süre önce.

aynı şekilde turkcell gibi vodafone gibi dev kurumsal şirketler de bir sürü işletme ve endüstri mühendisi istihdam ediyor. haliyle mimarın çalışabileceği sektörler daha sınırlıyken disiplinler arası bölümlerin alternatifi daha fazla oluyor.

evrak ve excel işlerinden öteye gidemeyen adamlar boş mezunlardır. tıpkı taşra üniversitelerde mühendislik okuyup 1000 liraya çalışan mühendisler gibi.

benim için iyi bi üniversitede iibf bitirip finans yada marketing üzerine iyi bi okulda master yapan adamın önü her daim açıktır.

öss tercihlerini bi kıstas olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum, 10-15 sene önce de moleküler biyoloji ve genetik bitiren milyarder olur gibi bi kanı vardı herkeste.
  • giderbey  (01.01.14 20:15:27) 
iyi hocam ben sana yukardakilerden mezun olduğumu ve iyi bir yerde de iktisat masterı yaptıgımı desem de şu mülakat süreçlerinden sıyırsan 3-4k ya iş bulsan. allah aşkına, işin içindeyim anlatıyorum sen 10 yıl önceki popüler bölümleri öneriyorsun. bir ilana bin kişi başvuruyor artık. spesifik bir özelliğin yoksa genel bölümler her zaman risk.


  • bazardaki artis  (01.01.14 20:39:34) 
Hocam belli ki birbirimizi ikna edemicez bu konuda herkes istediğine inanmakta serbest tabii. Ben ara disiplinlerin dezavantajlı olduğunu düşünmüyorum, katılabileceğim tek nokta bu bölümlerden mezun olanlar arasındaki kalite farkının diğerlerinden daha yüksek olduğudur. Nakit akım tablosu yorumlamayı bile bilmeden mezun olan tipler var. Haliyle bu da onların iş bulmasını zorlaştırıyor.

Ben de bunları aynı sektörün içinde biri olarak şuan eğitimine Avrupa'nın en prestijli okullarından birinde devam eden yine masterını da aynı kalibrede bi okulda tamamlayacak biri olarak söylüyorum. İş piyasasına da yabancı değilim son iş deneyimim Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden birinde iş geliştirme departmanındaydı. Bu departmanda nasıl bi mühendis hegemonyası olduğunu tahmin ediyorsundur :) övünmek için yazmıyorum bunları ama sırf nakit akış dengesini sağlıklı kuramadığı için batan şirketlerin olduğu kapitalist dünyada şirketi ayakta tutacak kararları veren adamların mezun olduğu bölümlere boş muamelesi yapılmasından rahatsızım.

Liseli lafı için de kusura bakma, gereksiz bi çıkış oldu.
  • giderbey  (01.01.14 21:10:59) 
çok fazla cevap var hepsini okumadım. ama birileri benim dediklerimi demişse kendisinden özür dilerim.

bilkent işletmeden geçiş yaptım. istediğim bölüm değildi. ama bölüm hakkında bilgim var. eğer istekli bir şekilde girersen ankara'da okuyabileceğin en iyi işletme odtü ve bilkenttedir.
işletme okuyup ne bok yiyecem kısmına gelirsek: her bir boku yiyebilirsin. seç beğen al. bilkent işletme okuduktan sonra mezun olduğunda hangi özel şirkete girsen sana ayrı bir gözle bakılır. ortalaman 3.5 olursa kapış kapış gidersin. üstüne yüksek lisans yaparsan senden iyisi şamda kayısı demektir.
ki bunları söyleyen ben, bilkent işletmeden de bilkentten de işletmeden de nefret eden biriyim. ama doğruya doğru. bunda tartışacak bir şey yok. hayvan gibi para kazanırsın. mutlu olur musun? onun cevabı sende.
tam burslu girip girmemen kendi cebinden başka hiçbir şeyi de ilgilendirmiyor. kimse senin burslu girip girmediğine bakmaz.
  • p girl  (01.01.14 21:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.