[]

Askerlik Kararımda "Arızalı" Yazıyor

Dün itibariyle askerlik kararımı aldırdım, erken sevk dilekçemi yolladım beklemedeyim. Ama akşam karar belgesinde bir şey dikkatimi çekti. Hanelerden birisinde "bilmemkaçıncı dönem cart curt" yazıyor, sonunda da "ARIZALI" yazıyor. şimdi haneleri tam hatırlayamadım ama nedir bu arızalı'nın anlamı?

not: sağlık ocağındaki muayenemde eskiden alerjik astım tedavisi gördüğümü ve bahar aylarında alerjik durumlarım olduğunu söyledim doktora. bir de gözlük kullanıyorum.


 
gozlukten, ya da dovmen filan varsa ondan da olabilir.... bir de iyi kismindan bak, istesen de komando olamayacaksin


  • alpinsamuray  (30.04.09 13:58:59) 
asker adayının psikolojik durumu ile ilgili bir konu o, senin durum arızalıymış, tabi ki değil, boy kilo oranından dolayı da yazılabiliyor o durum.


  • arigold  (30.04.09 14:11:16) 
basit bir yanlışlık da olabilir elbette


  • 386 dx  (30.04.09 14:46:23) 
boy kilo durumu ve görme bozuklukları nedeniyle a grubu arızalı derler, komando yapmazlar. (bildiğim kadarıyla en azından)


  • jumpdafuckup  (30.04.09 16:15:20) 
(bkz: #8629780) askerliğin çok:P


  • yazar kasa  (30.04.09 16:20:33 ~ 16:21:20) 
sen askeri mantıkta silahtan, tank'tan farklı bir şey olmadığın için, bildiğin mal muamelesi gördüğün için, "bunun görme sorunu var" gibi problemlerini "arızalı" diye tanımlarlar. nasıl ki bir silah arıza yapıyorsa, sen de arıza yapmışsın yani.

daha önce söylenildiği gibi senden komando yapmazlar. çok kafaya takılacak bir şey değil.
  • guybrush threepwood  (30.04.09 18:08:47) 
a grubu arızalı mı yazıyori b grubu mu? ben de gözlük sebebiyle a grubu arızalıydım diye hatırlıyorum. ama "aman yigidimiz arızalıymış" diye herhangi bi faydasını görmezsin söyleyeyim. tabi komando olayı dogru.


  • vecihi  (30.04.09 18:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.