[]

ne kadar ingilizce biliyorsunuz?

s.b. ve ingilizceyi nerede öğrendiniz ? nasıl geliştirdiniz ?




 
İlkokul ve ortaokulda öğrendiğim İngilizce'yle yaşıyorum. Bugüne kadar kazandığım neredeyse tüm paraları (ya tercüme ya da işimde kullanma sebebiyle) bu sayede kazandım.

Biraz Amerikan mandası bi okul olduğu için uzun seneler sağlam bi eğitim verdiler; sonrasında devamlı konuşmaya devam ederek unutmadım. Klişe gibi gelecek ama geliştirmek için dizi izlemek, filmleri kesinlikle dublajsız izlemek, şarkı sözlerine dikkat etmek ve mümkünse kitap da okumak şart.
  • pandispanya  (12.12.13 20:30:32 ~ 20:35:58) 
meksika sınırına ulaşacak kadar.
lise.
pek geliştirdiğim söylenemez.
  • late viper  (12.12.13 20:31:09) 
oyunlarla öğrendim 8-16 yaş arasında, ondan sonra da diziler filmler altyazı. geliştirmek için çaba sarf etmedim hiç, bi şekilde oldu işte. sevdiğin şeylerin içinde varsa öğreniyorsun.


  • hjarteblod  (12.12.13 20:35:10) 
yabancılarla iletişim şart geliştirmek için. yurtdışı olur, sultanahmede antalyaya gitsen olur, skype yapsan o da olur. ama hiç birinde yanında bir türk bulundurma zor durumda kalınca kendi yolunu bulursun :)


  • konskenkova  (12.12.13 20:35:17) 
ilkokul, lise ve toplamda 2 sene norveçte yaşadım

edit: şu anda da eğitimi %100 ingilizce olan bi üniversitedeyim
  • GibsonRules  (12.12.13 20:36:46 ~ 20:39:01) 
kpds, üds gibi sınavlara girdim +90 puanım var.tabi bu aslında birşey ifade etmiyor. asıl ingilizce speaking becerisi ile ölçülmeli.

ingilizce öğretmeniyim. ingilizceye lise sonda merak duydum üniversitede tam takır öğrendim yabancı hocalar sağolsun.

ama halen zorlandığım pek çok nokta çıkıyor.
  • discopolice  (12.12.13 20:41:33) 
ilkokul, lise ve üniversitede öğrendim. temel bilgiyi lisede, üniversitede de bölüme yönelik şeyler öğrendim. bir iki yurt dışı deneyimiyle, dizi-çizgi roman tarzı şeylerle geliştirdim.


  • ontheroad  (12.12.13 20:41:55) 
liseye kadar inter. seviyesinde biliyordum zaten kursa vs gitmiştim.
üniversite hazırlık okudum 1 sene.
geçenler de öylesine bi ielts'e girdim 7 aldım fena sayılmaz.
speaking'im de konuştukça açılıyor, 1 ay ingiltere 1 ay fransada kaldım mecbur konuşma gelişiyor.
  • jedilance  (12.12.13 20:48:26) 
amerika'da yasadim bir sure. toefl puanim 117/120. amerika'dan once de iyiydi dizi falan izlemekten ama konusma pratigi cok farkli. bir kere hata yapmaktan korkup duzgun gramerle yavas konusursan hic bir amerikali seni anlamiyor. onemli olan hata da yapsan hizli konusmak. bunun disinda cnn falan takip edebilirsin kelime acisindan, gunluk kaliplari ogrenmek icin dizi izlemek cok faydali.


  • jeanne hebuterne  (12.12.13 20:49:15) 
ilkokul ikide dille tanıştım.
ortaokul hazırlıktan itibaren geliştirdim. ortasonda advanced seviyedeydim.
okul dışında ingilizce romanlar okuyup, müzik dinleyerek geliştirdim. mektup arkadaşlarım vardı. günlük tutardım. vakit buldukça ingilizceden ingilizceye sözlüklere bakardım. notlar alırdım. deyimler ilgimi çekerdi, araştırırdım vs. ingilizceyle uğraşmak eğlenceydi.
  • nax  (12.12.13 20:50:51) 
(bkz: internette karı soymaya çalışırken ingilizce öğrenmek)
(bkz: true story)

üniversitede erasmus öğrencileriyle takıldım, ispanyol ev arkadaşı aldım vs. böyle böyle gelişti. iş dolayısıyla da sürekli ingilizce kullanıyorum.
  • japon askeri  (12.12.13 20:55:56) 
Üniversite hazırlık. Konuşarak geliştiriyorum. Bu biten bir şey değil, süreç.


  • hohoya  (12.12.13 21:06:01) 
kucukken 3-4 yil amerika'da yasadik (2 yasindan itibaren), ingilizceyi orada ogrendim. dondugumuzde de anadili ingilizce olan okullara gittim. 4 yildir amerika'dayim. bazi kelimeler disinda aksanimi ayirt edemediklerini soyluyor amerikali arkadaslarim. kisaca hayatim amerikancayla gecti. ailemin bir kismi amerikali zaten.


  • little miss rejectee  (12.12.13 21:26:48 ~ 21:41:20) 
annem babam heves etmiş daha doğru düzgün okumam yazmam yok kasetli kitap setleri almışlar. Robby diye bir robot vardı. Her fasikülde bunların maceralarıyla birlikte yeni kelimeler, şarkılar. çok eğlenceliydi. küçükken friendsdir, will & gracedir zamanın güzel sitcomlarını altyazıyla izlerdim. sonra liseye kadar bu şekilde kendi çabamla öğrendim. lisede özel okulda okudum. hazırlık +bütün derslerimiz ingilizceydi. derken yurtdışı, üniversitede de eğitim dili ingilizce...

şimdi de mesleki ingilizce geliştirebilmek için internetten kitaplardan kendi kendime bir şeyler karalıyorum.
  • patiska  (12.12.13 21:39:26) 
10 senedir amarigadayım. KPDS 90+ idi. TUS'da tulum çıkardıydım 2-3 dâfe. Ama pek bi boka yaramadı. Temin bölüm başganının garşısında, gan ter içinde gak guk ediyodum. Odadan çıkınca sunturlu bi kufür savurdum gendime, Türkçe!


  • compadrito  (12.12.13 21:55:55) 
ortaokul hazırlıktan başladım öğrenmeye, film-dizi-kitap-internet-oyun olmasaydı şu an tercüman değildim diyebilirim. bu olay tamamen sevmek ve kendini geliştirmek.


  • awareim  (13.12.13 08:20:53) 
e zamanla. dizi izleye izleye degisik deyimleri, kaliplari, unlemleri ogrendim. master tezimi kompil ingilizce yazdim zaten 100 sayfa falan. amerika'ya WAT yapmaya gitmistim bundan ta 7 sene once, onun cok bir faydasi olmadi gerci; 3 ay kime yeter.

simdi de avrupada yasiyorum. etrafimda turk yok, o yuzden ingilizce ve cok cok az fransizca konusuyorum mecbur. yalniz cumle kurma kolayligim karsimdakinin ingilizce bilgisine gore degisiyor garip sekilde. ingilizcesi iyi olanlarla cok daha derin anlasabiliyorum. diger turlu "ulan simdi bu cumleyi daha nasil basit soylerim?" diye dusunmekten curcunaya donuyor cumle.
  • osuruklu  (13.12.13 13:51:45) 
oyundan ingilizce ogrendim diyenlerin agzina kurekle vurasim geliyor.


  • bigl0rd  (13.12.13 19:38:24 ~ 14.12.13 21:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.