[]

excelde sütun birleştirme??

arkadaşlar 2 excel dosyasını birleştirmem lazım. birinde olmayan şirketi ötekine ekliyorum alfabetik sıraya göre. 1500 şirket var bunları kopyalamam lazım aynısı varsa kopyalamıyorum. yeni listede 3 ayrı sütunda yazılmış adresler. o 3 adres sütununu tek hamlede kopyalamanın kolay yolu var mıdır? bu bir. ikincisi direk bu 2 excel dosyasını ülke sırasına ve alfabetik sıraya göre birleştirmenin bir yolu yok mudur? teşekkürler.

detaylı açıklama: arkadaşlar iki farklı excel dosyası var. birinde yeni şirketler var birinde eski. birleştirmem gerekiyor dosyaları tek excel yapmam gerekiyor. aynı şirketler de var iki dosyada onları yeniden eklememe gerek yok. şimdi yeni dosyada şirketin adının yanında adresi 3 farklı sütunda parçalı olarak yazılmış durumda. o 3 sütunu birleştirip adresi tek sütunda toplamam lazım öncelikle. ardından isteğim bu iki excel dosyasını birleştirmenin kısa bi yolu. farklı sheette değiller tamamen 2 farklı dosya bunlar.


 
Açıklamalardan bişi anlaşılmıyor. Caps ver yardımcı olayım. Hatta link ver direk yapayım ama önce açıklama :)


  • tzum_tzum  (09.12.13 14:48:14) 
Biraz dolaylı bir yol söyleyeceğim, aklıma ilk gelen yol oldu. Belki daha kısa bir yolu vardır.

Öncelikle iki sütunu aynı dosyaya taşırsan daha kolay olur. Yoksa da olur da, sheet adlarını bilmediğim için kolay yardım edemem.

Örneğin birini A, birini B sütununa kopyala (başlıksız olarak, A1 ve B1 doğrudan verileri içersin).
1. İlk dosyadaki listeyi seç.
2. Sağ tıkla ve "Name a Range" veya "Aralığı Adlandır"ı seç.
3. O sütuna bir ad ver. Türkçe karakter olmasın, mesela, Mahmut diyebilirsin.
4. Boş bir yere tıkla.
5. Şu formülü gir: =MATCH(B1,Mahmut,0) veya =KAÇINCI(B1, Mahmut, 0)
6. Formülü aşağı çekerek, tüm B sütunundaki elemanlara uygula.
Bu formülün YOK ya da NONE olarak verdiği değerler, ilk listede olmayıp ikinci listede olan şirketlerdir.
Sonrasında değerleri süzerek ve sadece YOK veya NONE olanları alarak, sıralı bir liste elde edip, ilk listenin altına ekleyebilirsiniz.
  • aychovsky  (09.12.13 15:01:04 ~ 15:01:37) 
3 sutün a,b,c kolonlari olsa; d kolonuna su formülü gir =A1&" "&B1&" "&C1. so satira kadar bunu kopyala, sonra paste value yap.

bu birlestirmis sütunu diger dosyadaki listenin aklina ekle. kullandigin versiyona göre data-> filter dan advance filter i bul ve unique records only sec.
  • nacarkizi  (09.12.13 15:14:20) 
vlookup formülü ile de yapabilirsin.


  • winstoncash  (09.12.13 15:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.