[]

ingilizce

abi şimdi benim ingilizcem iyidir diyelim, advanceimsi. tamam grammerın de coguna hakımım ama mesela burda olsun bazı makalelerde olsun karsıma oyle cumle yapıları cıkıyor kı cozemıyorum. simdi bunu gelistirmem icin önerebileceginiz bir site, kaynak vs. var mıdır?




 
öncelikle gerçekten advance olmayabilirsiniz eğer bunu sadece kendiniz söylüyorsanız. geliştirmek içinse ilgi duyduğunuz konulardaki yabancı blogları okuyabilirsiniz. phrasal verb olayını da es geçmeyin.


  • cassol  (06.12.13 14:42:07) 
bol bol okumak en iyisi aslında. anlamaya çalışın cümleleri falan. bir de özel kullanımlar var, onlara bakın hep gördüğünüz cümlelerde. google en iyi çözüm. mesela geçenlerde bi cümle vardı, "i enjoy different accents; be it australian or british" böyle bi şeydi. "be it"in ne olduğunu bilmiyordum. "avustralya olsun, britanya olsun, farklı aksanları seviyorum" anlamına geliyomuş. veya filmlerde hep "nice of you", "kind of you" kalıbına rastladım hep. normalde görsem öyle bi şey olamayacağını düşünürdüm, meğersem denirmiş öyle. ingilizce altyazılı film ve diziler de çok faydalı.

uzun uzun cümleler kimi zaman bizim için bile zor kendi dilimizde. dün kitap okuyodum ki mesela, öyle uzun bi cümle ki, okurken şöyle bi daha baktım cümleye. dedim "türkçe öğrenen bi yabancı olsam hayatta anlamazdım bu cümleyi". bence kendinize çok fazla da yüklenmeyin; ingilizce anadiliniz değil ve anadiliniz kadar konuşmak, anlamak çok uzun zaman alır.
  • nathanieltroy  (06.12.13 14:51:12) 
akademik makale okuyup anlamak göt ister. sonunu okurken başını unutursunuz. daha çok çalışın advanced değilsiniz demek ki. anlayamıyorsanız cümleleri parçalayın


  • argent dawn  (06.12.13 16:38:11) 
gramer hicbir sey, vocabulary her sey.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (07.12.13 09:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.