[]

devletin bilgisayarlara korsan denetleme yaılımı kurması

www.pclabs.com.tr

linkte incelenen haber sözlükte tartışıldı mı? mağarada mıydım ben?


"Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında devlet, bilgisayarlara casus yazılım göndererek internetten indirilen yasal olmayan içerikleri bularak, kullanıcıyı cezalandıracak.

Kültür Bakanlığı, geçtiğimiz Nisan ayının son dönemlerinde internetten korsan film izleyen ve / veya indirenlere internet kesme cezası verileceği belirtilmişti. Bu konunun gündeme gelmesinin hemen akabinde bakanlık, internet üzerinden yasal olmayan şekilde müzik, film ya da dosyaları indirenleri fikir hırsızlığı kapsamında değerlendireceğini ve kurallara uymayanlara para cezası kesileceği bilgisi verilmişti.

İnternette yer alan ve telif hakkı olan içeriklerle alakalı olarak Kültür Bakanlığı'nın çalışmaları tam gaz devam ediyor. Son olarak, Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Profesör Doktor Savaş Bozbel, bilgisayarlara casus yazılım gönderilerek kullanıcıların yasal içerikleri ihlal edip etmediğinin kontrol edileceğini belirtti. Yani, bilgisayarlara gönderilecek yazılım vasıtasıyla yasal olmayan şekilde müzik, film ya da herhangi bir şekilde dosya indirenler doğrudan bakanlık tarafından yakalanacak.

Bu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu şu an için tasarı halinde… Dolayısıyla dijital içerikler, az önce de bahsettiğimiz şekilde yasal olmayan şekilde indirildiğinde bilgisayarlara yüklenen bu yazılım denetleme işlemini gerçekleştirerek, IP adreslerini tespit edecek. 73/A maddesine göre bilgisayarda bulunan kişisel bilgilere erişim sağlanabileceği gibi, hangi sayfaların ziyaret edildiği de net bir şekilde bakanlık tarafından görüntülenebilecek.

Ve daha da önemlisi, bu kanun yasalaştığı takdirde bilgisayarlara kurulması zorunlu tutulacak!

Savaş Bozbel'in yaptığı diğer açıklamalar ise şu şekilde:

Bir siteden programlar vasıtasıyla bir müzik parçası veya film indirdiğinizde, buradaki hükümle karşı karşıyasınız. Diyor ki bu hüküm, Hak sahibinden izin alınmaksızın noktadan noktaya ağlar üzerinden eserleri umuma ileten bireysel internet kullanıcılarının IP adresleri, telif birliklerince Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından akredite edilmiş yazılım vasıtasıyla tespit edilir. Burası çok tehlikeli. Bu ne demek biliyor musunuz? Yani kanun koyucu sizin bilgisayarınıza casus yazılım gönderecek. Buna sistem müsaade edecek. Erişim sağlayanlar müsaade etmek zorunda kalacaklar. Siz güvenli şekilde internette sörf yaptığınızı sanırken bu yazılım sayesinde bilgisayarda hangi işlemleri yaptığınız ve hangi hak ihlallerinde bulunduğunuz tespit edilecek. Ardından bu casus yazılım akredite olacak, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından da bu yazılım onaylanacak.

Elbette bu durum, kullanıcıların haklarının ihlal edildiğine yönelik çeşitli söylentileri de ortaya çıkarttı elbette. Bilişim avukatları, bu tasarının yasalaşması ve akabinde uygulamaya konması halinde kullanıcıların haklarının ihlal edileceğini de belirtti.""

 
yuhh be kardeşim. Traş işler bunlar. sırf dökümanlar, sözde yaptırımlar... İnanmıyorum. Ancak gerçekci olmadığı için özlükte geyiği elbet yapılmıştır.


  • urnganic  (01.12.13 01:27:51) 
Ütopya.

Allah akil fikir versin bunlara.
  • halitkin  (01.12.13 01:29:18) 
böyle bir şey yapılamaz. mümkün değil. tartışmaya bile gerek yok. korkutmak için atıyorlar ortaya haberi işte.


  • cthulhu  (01.12.13 02:05:52 ~ 02:06:34) 
geçen gün buna benzer bir haber paylaşıldı, aynı cem uzan bakınızı da verildi, gülündü geçildi..


  • vizdilva  (01.12.13 06:13:01) 
açlıktan nereye saldıracağını şaşırmış müyap ve benzeri kurumların korku salmak için uydurduğu bişey. gel de korsan kullanma şimdi.


  • dokunmakalbime  (01.12.13 09:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.