[]

hayata "tekrar" sarilmak

saygideger avatar halki,

efendim basima gelen/getirdigim bir dizi olay sonrasinda fark ettim ki; ben artik bir embesil olmusum. 2010'dan gunumuze... (ah, rica ederim)

eskiden basariyla yapabildigim, hep yapmak isteyecegimi dusundugum isime karsi zamanla ilgisizlestim, koptum. ne yazik ki gercek bir kopustan bahsediyorum; cunku bu, aslinda neseli olan benligimin icine etti ve beni isteksiz, tembel, amacsiz yapti sayin saygidegerler.

sayin sanat abidelerim, siz daha iyi bilirsiniz tabii...
lakin, tekrar caliskan olmak, istekli olmak istiyorum; ama bunun icin oncelikle, bi' hedefimin olmasi gerektigini biliyorum. huzurunuza nacizane "ilgi duymadigim konular hakkinda nasil ilgili olayim ki haci?" sorusunu nakletmek ve "ver iz may maynd" sarkisini da arka plandan flutle calmak istiyorum.

yetenekli oldugumu bildigim, gordugum konularda tekrar hedef sahibi olmak, depresyonumu onaylayan bisikiyatirtigimin psikiyatr'indan da kurtulmak... (haplarimi duzenli kullanmiyorum dostum NIHAHA! öhöm...) istiyorum.

26 yasinda, masturbasyon yapmayi "maymunca" bir eziklik olarak goren bir damizlik erkegim. (sonuncu hatunun dis telleri hala aklimda) hayat, bence bir "kamyon devirmislik" izdusumu.
"yemek yiyorum, tuvalete gidiyorum..." benim yasama faydam bir suredir bu kadar. bu degersizlik hissinden kurtulmak icin ne halt etmeliyim?

ne guzel anlatamamakla sizlere veda ederken, en guzel magic johnson'lar sizlerin olsun.

 
bisikiyatirtigimin psikiyatr cok yaratici olmus.

(bkz: iyilik yapmak/@compadrito)
  • compadrito  (28.11.13 01:19:22) 
Yeni bir iş bulma zamanınız gelmiştir belki de. Bu değersizlik hissinden kurtulmak ya da hayatınızdaki şey ve kişilerin değerini anlamanız için her insan gibi kaybetmelisiniz, bunu temenni etmiyorum ama insan bu tecrübe etmeden oğrenemiyor. Hayat eylemler silsilesi, siz dursanız bile o durmaz.


  • rn  (28.11.13 01:22:02) 
Sorumluluk alarak bundan kurtulabilirsiniz.
Size az kazandıran ama gene de düzenlilik gerektiren bir iş bulun, haftada bir iki gün çalışabileceğiniz bir iş. Yahut,bir sivil toplum örgütüne üye olun. "Sorumluluk" aldığınızda, işlevsiz hissetmeyeceksiniz kendinizi.
O sorumluluğu ve yapılan edilen şeyleri küçümseyeceksiniz orada. Zihninizin derinliğinin umursanmadığı, (zaten görebilecek pek az insan olacak) yalnızca bir üretim bandında a'dan b'ye kadar sorumlu olduğunuz bir iş yaptığınızda, şu anki hayatınız yeniden değerlenecek.
İşte o zaman başlayabilirsiniz "yeniden" sarılmaya.
  • kalemdefter  (28.11.13 01:59:45) 
tesekkur ederim; ama ne yazik ki baska is bulma sansim yok. baska is yapmayi da istemem aslinda. sorumluluklarim var. sorunum; bunlari onemseyemiyorum ve onemsemem, uzerilerine dusmem gerektigini biliyorum. yine de degisen bir sey yok. keske bir konuya azimle calissam. icimden gelse yaparim; ama keske...


  • merdümgiriz...  (28.11.13 02:25:56) 
hayata "tekrar" sarilmak

şimdi saydım da 6 kere yapmışım bunu..
  • dedim dedim de kime dedim  (28.11.13 03:36:53) 
bu duyuruya bakarken falan, icimden "buraya sorarak netlestirmis oluyorsun degismeyi. bak sen de istiyorsun degismeyi, yukselmeyi" vs. demek geliyor icimden; ama konu degil aslinda. anlik gaza gelislerim gun icerisinde tukeniyor. bunu defalarca yasadim.

evi toparlasam, tras olsam, calismam gereken islerime calissam da o gunun aksamina ne calisma istegi kaliyor, ne azim. diger gunden itibaren icimde sadece anlamsizliklarla ilgili dusunceler, keyifsiz bi' tembellik, degersizlik hissi ve kendine faydali olmamanin gerkinligi devam ediyor.

hedef belirlemek istiyorum. gercekten "bunu istiyorum" diyecegim hedefler. bunun icin ne yapabilirim bilmiyorum.
  • merdümgiriz...  (28.11.13 04:58:28) 
Yapmak niye bu denli zor, söylemekten.


  • rn  (28.11.13 06:52:05) 
just do it diye bir şey var, reklamlarda kullanılan basit bir slogan olmaktan öte.
Düşünme, "sadece yap" herhangi bir işe odaklandığın an bu durum değişecektir. İçinden gelmiyorsa da o işe harcadığın zamanı o iş için belirlediğin yerde geçir. İnternete girme, o işi yap. Yazı mı yazacaksın, aklına bir şey gelmiyor mu, otur masaya ve iki saat yazacaksan o iki saat internete girmeden bir bilgisayarın başında, word sayfasının önünde bekle.
Başka çaresi yok.
  • kalemdefter  (28.11.13 10:58:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.