[]

Sınavda Verilen Cevap İçin Telif Hakkı?

sınavda bir soruya verdiğimiz cevabın, daha sonra akademik çalışmada hoca tarafından kullanılması, öğrenciye telif hakkı kazandırır mı?

ek: öğrencinin yazdıklarının içerik olarak özgün olması ile biçim olarak özgün olması arasında bir fark var mıdır?

örn; fransız ihtilali ile alakalı daha önce farkedilmemiş bir yönü farketmekle; fransız ihtilalini özgün bir anlatım ile yazmak arasında fark var mıdır?
her iki durumda da hocanın, neredeyse kopyala-yapıştır yaptığını varsayarak soruyorum. hoca şöyle savunabilir mi kendisini, ben zaten kağıda dökmeden evvel sınıfta söylemiştim bunları vs. ( söylemediği halde ) kabul görür mü?

 
mantıken referans vermiş olmalı, sonuçta sınıfta dedim diyebilir ama öğrenciler şahit deyip demediğine.


  • theunforguven  (19.11.13 14:30:18) 
sınıfta demiş olması da şart değil sorduğu bir soru üzerine ona açıklamıştım zaten de diyebilir. çok bir şey çıkmaz herhalde.


  • aradim aradim yok  (19.11.13 14:34:29) 
bir şey çıkacağını zannetmem. hocanın yaptığı etik olarak yanlış ama ispat açısından da zor. hoca ben biliyordum ki bunları diyebilir ve sen bilmediğini ispat edemezsin. hoca kopyala yapıştır yapmaz bu sefer de, ne bileyim cümleyi tersten kurar, olmadı eş anlamlı kelimelerle aynı şeyi anlatır..


  • tadin kaldi  (19.11.13 14:44:03) 
yüksek lisans-doktora tezlerini babasının malı gibi kullanan akademisyenler varken burdan bir şey çıkmaz +1


  • temasettin  (19.11.13 14:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.