[]

Yurtdışında yaşamak

Selamlar Fenikeliler!

"Bıktım buralardan artık yurt dışında yaşamak istiyorum!" diyen biri ;

* Evlenme yoluyla
* İş vasıtasıyla
* Öğrenci olarak

yurt dışına gidebilir diye düşündüm. Bunlardan başka bir yol var mıdır? Ne olabilir? Mesela bu ülke Finlandiya olsun.

 
bunlar dışında anca kaçak olarak yaşanır büyük ihtimalle.


  • whoosie  (19.11.13 09:20:48) 
siyasi siginmaci olunabilir ama o da zor. en kolayi evlenmek yoksa ogrencilik.


  • medievalman  (19.11.13 09:23:47) 
Birikimin yoksa eğer bunların dışında gittiğinde çok zorluklar çekersin ve çok ararsın bu bıktığın zamanları. Tavsiyem tek başına gitme ya orada arkadaşın olsun. Başarılar.


  • redeath  (19.11.13 09:24:32) 
Avrupa, ABD, Avustralya gibi ülkelerde öğrenciliğin önünü epey bi kestiler Türkiye gibi ülkelerden gidenler için. Vize almak bile sorun haline geldi. Bana göre en sağlamı evlenerek gitmek. Marmaris'te İngiliz bi hatunla işi pişirip giden bir tanıdığım, etrafımda onca yurtdışına giden arasında en az zorluk çekeni.

En cazibi her zaman iş icabı gitmektir ama o şu sıralar yazılım, SAP gibi alanlarda çalışanlar haricinde zor.
  • dogumdansancili  (19.11.13 09:30:51) 
bazi ulkelere yatirim yoluyla gidilebiliyor, ama oyle ufak paralar degil.

Finlandiya icin en kolayi okul olsa gerek bir Fin kadin/adam bulunamiyorsa. Okullar bedava degil mi Finlandiya'da? Master'i diger kuzey avrupa ulkeleri gibi parali yapacagiz diyorlardi ab disindan gelenlere. Bir kismini yaptilar heralde. Ogrenci olarak gitmek en iyi yol. ingilizce egitim programlari var bakin netten.
dil ogrenmek icin uzuunca bir zaman lazim, dilini ogrenmeden bir sey yapilmaz bence -belki yazilim sektoru icin durum farkli olabilir-
  • babamasoliimbananickaldirsin  (19.11.13 09:52:10) 
uzun sureli kacak yasam sonrasi legalleseme, direk siginma ya da yuksek miktarda yatirim disinda yol goremiyorum.

ogrenci vizesi zor demisler de, inanmiyorum ben. her belgeniz tam ise, maddi gucunuz de sorun yaratmayacak kadar az degilse, cok da kolay vize aliyorsunuz. ingiltere, amerika, kanada, avustralya gibi yerlerin ekonomisinde uluslararasi ogrencilerin cok buyuk yeri var.

yurtdisinda is buldugunuzda, kabul aldiginizda her neyse zaten sizi alan firma sizin oturum, calisma izninizi almanizi saglar. yok ben calisma vizesine basvurayim de orda is bulurum gibi bir sacmalik yok.

tr de uluslararasi bir sirkette ise girip, daha sonra yurtdisina bir pozisyon transferi isteyebilirsin belli bir sure sonra.

green card, kanada, avustralya, yeni zelanda nitelikli gocmen aliyor. bunu detaylandiramam cok derin, arastir, bul, oku.
  • sawater  (19.11.13 18:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.