[]

Patates, Soğan ve Biberle Yapılabilecek "Sidedish"ler

Selam, elde bolca patates, soğan ve biber var, azcık da domates.
bunlarla ana yemek değil, yemeklere eşlik edebilecek garnitür mü dersiniz, meze mi dersiniz, sidedish mi dersiniz, öyle bişeyler yapmak istiyorum.

Ne önerirsiniz, at kafadan tariflere de bayılırım?

 
@glore: patatizler elde kaldı?


  • halanne  (17.11.13 19:22:34) 
soğanları halka halka ayır. patetes ve biberi minik küpler haline getir. soğan halkalarını tavada çevir biraz. diğer yanda da minik küpler halindeki patates ve biberi.
sonra bunları soğan halkalarının içinde döşe. üstüne kaşarda atabilrsin sonra. illa domates te olsun dersen. tavada bunları yaptıktan sonra fırın tepsisine diz domatesi rendele üstüne fırına at 5dk sonra al.

  • mutantking  (17.11.13 19:23:19) 
patatesle de yemek yaparsın. patatesten garnitür mü olurmuş.


  • glore  (17.11.13 19:25:02) 
patatesleri hasla

cok yumusmasin

kup seker boyutundan biraz dha buyuk dogra
soganlari cok ince yrim halka seklinde dogra ikisini iyice karistir
tuz zeytinyagi karabiber varsa pul biber ekle.

mis gibi patates salatasi afiyet olsun.

istersen yesil biberleri de cok ince dograyiğp ekyebilirsin. ama bibersiz sanki daha yakisir gibi

domatesi de ayri sogus dogra. ona bir sey bulamadim
  • exlibris  (17.11.13 19:35:33 ~ 19:36:35) 
-soğanı kavurup içine küp küp doğranmış patates atabilir ve patates kavurma yapabilirsiniz. üzerine -varsa- kırmızı biber ve maydonoz ekelenmiş haliyle fena bir meze olmaz bence.

-süt varsa patatesi önce haşlayıp sonra süt ile ezerek püre yapabilirsiniz.

-biberleri lokmalık şekilde doğrayıp kızartabilirsiniz.

-yağda soğan domates biber hep birlikte kavurup o şekil bir şey yapabilirsiniz. hani menemen yapar gibi yani ama yumurta koymadan ocaktan alacaksınız. o da dipsos tarzı bişi olabilir etin yanında falan yenecekse.


-yoğurdunuz varsa biberli yoğurt, yoğurtlu patates türünden olaylara girişebilirsiniz ama bence yoğurdunuz olsa söylerdiniz :)
  • neyleyim  (17.11.13 19:35:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.