[]

Fotoğraf Yedekleme

Bilgisayarımda 7gb kadar fotoğraf var ve gün geçtikçe de sayıları artıyor. taşınabilir bir hdd olmadığından fotoları dvd'ye yedeklemeye çalışyorum. fakat en son hangi fotoğrafları yedeklediğimi de kontrol edemediğimden iş çığrundan çıkıyor. elimde aynı fotolarla dolu bir yığın dvd oldu. bu işi siz nasıl çözüyorsunuz?




 
  • kadirsavun  (21.04.09 17:32:58) 
@kadirsavun, önerdiğiniz sitede kullanabileceğimiz bir alan limiti var mı? Yani 20gb bile olsa fotolarımızı arşivliyorlar mı? Siteye baktım ama göremedim bir türlü.


  • cevaps  (21.04.09 17:39:09) 
collectorz in ben movie collectorini kullaniyorum. o yuzden limiti bimiyorum. fakat basit bir index yapip, fotolarin da thubmnailini koyacaktir diye dusunuyorum. free trial var, bir indirin isterseniz. bunun disinda da faq altinda sunu buldum.

is there a limit to the number of entries in the database?
There is no hard set limit to the number of items you can enter.

5.000 to 10.000 items should be no problem at all. After that, you may experience slightly decreased performance when sorting, searching, etc... But this will of course depend on your computer configuration and your View settings (any Folder view is faster than No Folder mode, List View is faster than Image View, etc..).

Tip

In case you have a somewhat larger collection of Books, CDs, DVDs or Games, you may want to consider purchasing a barcode scanner.

We sell two types of barcode scanners, which will help you speed up cataloging.
These are the
Opticon OPN 2001 laser scanner as well as the simpler
Cuecat scanner.
  • kadirsavun  (21.04.09 17:47:47) 
collectorz'a diyecek bir şeyim yok, ancak ms'in sky drive hizmetini tavsiye ederim, sanırım şu an 20 gb'lık bir alan veriyorlar, başlangıçta 5gb'tı daha da artar bu. resim veya başka dosylarını upload edebilirsin. istersen sadece kendin erişeceğin şekilde, istersen bir kısmını herkese ya da, sadece istediğin kişilere açman mümkün.


  • abtash  (21.04.09 17:53:47) 
ben harici harddisk kullaniyorum, yaklasik 135 gb boyutunda raw format fotograf var.


  • dengesiz pamuk  (21.04.09 19:39:55) 
noclone diye bir program mevcut aynı resimleri bulmaya yarıyor. deneme sürümünü indirip bilgisyarınıza kuruyorsunuz. sonra search kısmından jpg formatını seçip search diyoruz sonrasını noclone hallediyor birbirinin aynı resimleri bulup önünüze seriyor. tabi arama yapmadan önce arama yapmak istediğiniz dizini seçiyorsunuz.

belki bu programda işinizi görebilir. bilemedim şimdi.
  • akustik cinayet  (21.04.09 19:57:59 ~ 20:00:26) 
ben de google ın picasa sını tavsiye ederim.
şahsen çektiğim fotoğrafları direk picasa üzerinden bilgisayara atıyorum. hem çok düzenli albümlenmiş oluyolar hem de küçük düzeltme, kesme, boyut küçültme gibi konularda çok pratik bir program.
En azından bundan sonra daha düzenli arşivlemeniz için yardımcı olur.
  • bipolar  (21.04.09 21:27:31) 
fotoğrafları jpg compression işleminden geçirmeden tutarsan böyle olur bence.

ha profesyonel fotoğrafçılık yapıyorsundur, tut tabi sıkıştırmadan hiç. ama manasız bence.
  • mortifera  (21.04.09 21:34:33 ~ 21:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.