[]

hukukçunun yurtdısı masterın gelire etkisi değer mi

İühf mezunu olucağım.Mezuniyetten sonra abd yada ingiltre ingilizce master yapıcam.Bunun için ielts ya da toefl hazırlanıp bir de üstüne orada 1 yıllık eğitim ve yaşam giderleri için 50 000 tl ile 75 000 tl arası para harcıyacağım diyelim.Peki bu kadar uğras sonucu olarak karşılığı ne olacak ?




 
onun yerine çevre yapmaya bak.yüksek lisanslı olsan da çevren darsa avukatlık yapacaksan çok kazanamazsın.


  • sunset  (09.11.13 19:01:47) 
avukat olursunuz ve oyle bi dava gelir ki onunuze, sadece o davadan alirsiniz bu parayi...

1 koydum 3 aldim gibi de bakmayin her yatirima...

ufkunuz genisleyecek... globallesmeye adim atacaksiniz. iuhf diplomasi, Kapikule gumruk kapisinin batisinda ne ise yariyor? Ya da Gurbulak'in dogusunda, Habur'un guneyinde?
  • compadrito  (09.11.13 19:03:13) 
anca türkiye'de işinize yarıcak bir alanda yaparsanız avantaj sağlar.
misal uluslararası hukuk vs konusunda normal avukatların üstlenemeyeceği bir davada faal olursanız.
yoksa ben avukat seçerken alakasız bir konuda master'ı var diye tercih etmem.
  • neferkitty  (09.11.13 19:29:34 ~ 19:29:51) 
Uluslararasi hukuk konusunda az biraz okumuslugumuz olmasi sebebiyle diyebilirim ki avukatlik bi durum yoktur. Ya da hakim savci
Uluslararasi hukuk varligi bile hukuk fakultelerinde kiyasiya tartisilan, hukuk ogrencilerine bile 1 fonem verilen pek de sevilmeyen uvey evlattir. Cunku uluslararasi hukukta ustun hukuk sistemine imza kondugu icin hed hod deme gibi bir durum olmaz. Alan dardir. Kipirdayamazsin. Zaten kurallar isleyis teammul de ortadadir. Pek adi gibi havali degildir.

Hukuk fazlasiyla ulusal bi istir
Ihdas attik ordan burdan topladik nerese ulusal demeden once uygulamada cok baska olur.

Avukat olurum diyorsan zaten hic bulasma super bi cevre yapabilecegin mahalleye tasin insanlarla kaynas falan
Hakim savci olurum diyorsan zaten na boyle bi sinav var sen once o alttaki 20 dersi ver kursa yazil kastir sonra bakan torpili bul falan
Yok ben terki diyar eylerim sizin olsun bu ecis bucus ulke diyorsan, hocam cok yanlis gelmisin, iuhf kastirip okumusun 4. Sinifa gelmisin emegine yazik derim.

Yani en basiti minik dusunelim, derneklerle yillar suren cabalarla kadinlarin hak hazandigi bir frengistan var, hic talep olmadan hak kazanmis kadinlarin yasadigi bir anadolu var.
Kazananlar tikir tikir calisan bir sistemi oturtmus kaymak yer durumda, anadolu da kadin cinayetlerinin onune gecilmiyor ne siyaseti allasen?

Sen simdi gidip o frengistanda kadin haklari uzerine uzmanlasip yayinlar yazacaksin, sonra da gelip karisini gunduz gozune sokakta kitir kitir kesen adamin namus belasina dahil olacaksin.

Mantiksiz gereksiz meeaah degil elbette ama getiri goturu dengesinde gecer not almaz, hele ki oncelikli derdin para kazanmaksa.
  • cecilia  (09.11.13 19:32:57 ~ 19:36:54) 
Bu yollardan geçen hukukçu arkadaşlar varsa ya da şahit olan arkadaşlar varsa onlar yorum yazarsa daha çok makbule geçer :) @Sunset tabi çevre önemli yabancı ortamlarda da onu yapabilirim.Uluslararası işlerle uğrasan türklerle tanısıp tr deki işlerini almak gibi.. @neferkitty doğru bir teşhis n bende oyle düsünüyorum.@cecilla evet hukuk ulusal bir iştir ama dünya normlarında geçerli olan da bir hukuk vardır ..


  • lawist  (09.11.13 19:39:50 ~ 19:40:29) 
maaşlı çalışmayı düşünüyorsan:

bence burada iyi bir büroya girmeye çalış, ielts toefl orada işe yarar. bir yıl stajını yaparsın o iyi büroda bu sırada eğer başarı gösterirsen, çalışmaların beğenilirse devam edersin. Bir süre sonra da büro seni böyle bir eğitime gönderebilir. Hem mezun olur olmaz para kazanmaya başlarsın hem de eğitimi de bedavaya getirebilirsin.

diye düşünüyorum.
  • atramentum  (09.11.13 19:40:26) 
"avukat olurum diyorsan hiç bulaşma" ne demek? bakma sen atıp tutanlara. avukatlık yapacaksan abd ya da ingiltere'deki masterla 1-0 önde olursun. örneğin ingiltere'de uluslarası ticaret üzerine master yaparsan burada uluslarası şirketlere ya da bürolara girmede çok işine yarar. hukuk fazlasıyla ulusal bir işmişmiş, uluslarası hukukta avukatlık bir durum yokmuşmuş. bilmeden etmeden atıp tutmak ne kolay.


  • falafila  (09.11.13 19:49:34) 
Evet, kesinlikle değer. Tabi iyi bir okulda yapacaksınız.

Özel hukuk LL.M.'i yaparsanız, hukuk sistemlerinin farklılığı çok da önemli olmaz. Kamu yaparsanız daha az anlamlı olur yurt dışında yapmak.
  • m e l t e m  (09.11.13 20:07:48 ~ 20:09:04) 
dün sen alttan şu kadar dersim var uzar mı diye sorunca herhalde fazla gaz verdiler. belli ki çok çalışmayı sevmeyen bir insansın. yaptığın bu plan sadece bir hayal olarak kalabilir. fazla kişiye de bu hayallerinden bahsetmeni tavsiye etmem.


  • slm  (09.11.13 20:30:55) 
Avukatim, paran varsa kesinlikle yapmalisin, hatta paran yoksa ama kredi vs cekme sansin varsa gene yapmalisin. Abdde yapacagin masterin alani da onemli degil, orda bulunman yeter.
Yapmazsan; stajin bittiginde is ararken 20 yere cv gonderirsin, en fazla 2-3 tanesi geri doner. Digerleri cevap bile vermez. 5 para etmez adamlarin yaninda surunursun.
Yaparsan, en baba hukuk burolarinda calisirsin, hatta buraya gelmeden once bulursun isini. Ya da guzel bir sirkette ise baslar ve cok cabuk yukselirsin.
Arkadasim ruhsatini aldigi gibi abdye, burda is bile aramadi, gitti orda boktan bi okulda, hukuk ingilizcesi egitimi aldi, su an cok havali bir buroda bonuslarla beraber 6000 lira ustunde maasla calisiyo, buroda calisan 12-13 avukat var, hepsi abd veya ingilterede master yapmis. Master yapmayani gorusmeye bile cagirmazlar.
Ben ogrencilik donemimde kopek gibi calisip tecrube edindim, hayvan gibi ingilizce de biliyorum, alanimda da iyiyim ama aldigim maas 3000 lira.
Çevre edinmeyi falan bosver, masterini yap, guzel para kazanacagin buroda veya sirkette ise basla.. Network yapmak istiyorsan da, masterdan sonra cebindeki parayla kodamanlarin takildigi bir spor salonuna yazilirsin, networkun kralini yaparsin.
Bir de kendini avukatlikla sinirlama, sirkete avukat olarak girip mudur de olabilirsin.
  • de jure  (09.11.13 21:05:49) 
Telefondan giriyorum, anlatim bozuklugu ve imla hatalrini gormezden gel.


  • de jure  (09.11.13 21:07:48) 
yüksek lisans için türkiye'de şuan için pek aktif olmayan dalları seçmeni öneririm. zamanında çok tartıştığım bir hukukçu büyüğüm vardı kendisi bana enerji hukukunu önermişti mesela.çok fazla bilgim yok araştırmaya vaktim olmadı ama bu kyoto protokolü vs gibi şeylere türkiye'nin taraf olmasıyla bu alanda işlerin artacağını düşünüyordu.bunun dışında ben sadece yurtdışında masterın iş bulmana çok fazla etkisi olacağını düşünmüyorum. zira o tarz yerlere hala çevresi ve torpili olan özel okul mezunları senden önce girecek. bununla beraber sadece ingilizce seviyenin iyi düzeyde olması bile sana iyi bir iş bulmada yardımcı olabilir.mesela ticaret hukuku üstüne yoğunlaşırsan birde yabancı dilin varsa iyi bir büroda iş bulabilirsin.yalnız bu iş ne kadar senin kafanda kurduğun iş olur bilemem. örneğin 3 dil bilen bir arkadaşım avukatlık stajını yaparken bile normal bir avukattan iyi bir maaş alıyordu ama bütün gün çeviri yaptığından işinden hiç memnun değildi. lakin yurtdışnda okumak her şekilde sana deneyim katacaktır.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (11.11.13 06:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.