[]

"Kim haklı" sorusu

yetişkin insanlarız ve çocukça bişey aslında. kimin haklı olduğu da pek önemli değil, fikir belirtirsiniz diye soruyorum sadece.

ayrıntıları vermek için uzattım biraz. sıkıcı ve saçma gelebilir. uyarıyorum baştan. yazım hataları varsa da kusra bakmayın.

------------

Şimdi benim "carpooling" yaptığım ve aynı zamanda iş arkadaşı olduğum birisi var. yani benzin parasının yarısı veriyorum işte.

aynı binada oturuyoruz.
evden işe, işten eve.
arada bir markete de gidiyoruz beraber.

kendisi dişi.
ben erkek (bunu biliyordunuz heralde di mi).

onun beraber yaşadığı bir sevgilisi var. benim ise sadece görüştüğüm biri var. (bunlar ayrıntılar sadece, konuyla çok alakalı değil)

eskiden bu dairesini bana kiralamıştı. sonra aynı daireye sevgilisiyle çıkmak isyeince benim çıkmamı istemişti. ben de aynı binada başka yer buldum ama "carpooling"e devam ediyoruz.

"carpooling" olayını ilk o teklif etmişti.

şimdi bunun arabası eski ve biraz döküntü. sağ tarafını çarpmış daha önce ve tamir ettirmemiş. paslanmış falan. arabayı temizlemez ve hor kullanır. biraz da cimri biri. cimri olduğunu başka insanlar da söylüyor. hatta kendi bile :)

para harcamayı sevmeyen biri. herşeyin ucuza kaçan biri. hep biriktirmeye çalışan biri.

şimdi bunun arabasında garip yalpalanmalar ve sesler oluyor. kendi de ara ara bu problemleri dile getiriyor. ben de yeni araba almasını söylüyorum hep. ve şakayla karışık bu arabanın tehlikeli olabileceğinden bahsediyorum.

ben şimdiye kadar bikaç kere yeni araba almasını söyledim ya da ima ettim. sonra bir gün yeni araba alabileceğinden ve fiyatlara baktığını söyledi.

yoldan geçerken de gördüğü güzel arabaları falan söylüyor. sonra ben de pohpohluyorum işte.

bugün yine arabayla ilgili bir sorundan bahsetti. sanki araba yalpalanıyor dedi. ben de yine "işte bu yüzden yeni araba almalısın" dedim.

sonra bana hep aynı şeyi söylediğimi söyledi ve sinir bozucu olmaya başladığımı söyledi. beğenmiyorsan binme dedi. halbuki arabadan şikayet eden kendisi de. sonra bunu da söyledim, arabadan hep şikayet eden de sensin dedim. sadece sohbet ediyorum dedim. bunun için sinir bozucu denir mi dedim. o da neyse tamam dedi. yol boyunca sustuk sonra. bugün de iş yerinde tavır yapıyor bana.

olay böyle işte.

araba alabilirim ama masraflarıyla uğraşmak istemiyorum. bu daha ucuza ve benim çok rahatıma geliyor. başka carpooling bulmak da zor.

neyse fikirleriniz neler?

 
haci bulmussun killisini aramissin gibi olmus kusura bakma.
tamam dokuntu mokuntu vs de belki durumu yoktur, paraya ihtiyaci vardir falan filan.
senin oturdugun yerden iste bu yuzden yeni araba almalisin demen abes olmus. ver parayi da alayim amk derdim ben olsam. o amerikali olduu icin daha efendi konusmus.
  • rentts  (08.11.13 23:15:02) 
okudum hepsini haksızsın uzatmışsın.


  • basond  (08.11.13 23:15:30) 
@rentts

yorum için sağol ama tamamen okumamışsın gibi
  • ermanen  (08.11.13 23:16:04) 
Bence sen haksizsin;sikayet de etse kendi arabasi oldugu icin yorum yapabilir ama baskasinin surekli bunu dile getirmesinden hoslanmayabilir.Sen soyleyip durmamaliydin.Ha begenmiyorsan binme demesi de cok hos olmamis ama seninki biraz gelisine vurmak gibi olmus,kasinmissin yani.


  • fraise  (08.11.13 23:19:56) 
konu üzerine fazla konuşmuşsun. yavaştan yeni araba almaya niyetlenmiş ama sen hala her fırsatta konuyu yeni araba alması gerektiğine getirince sinir bozucu bir durum oluşmuş.


  • zgrydn  (08.11.13 23:22:45) 
araba almasını durduk yere söylemedim. hep arabının problemlerinden bahsedince söyledim. hem kendi de almak istiyordu. sohbet olsun diye konusunu açıyorum.

durmadan arabanın problemlerinden bahsedip, düzeltmek için hiç bişey yapmayan da kendisi ama.

şunu da ekleyim:
hem zengin olmak istiyorum diyen birisi kendi bi de. parası olduğu halde
  • ermanen  (08.11.13 23:27:22 ~ 23:28:26) 
Onu bunu bilmem de. Begenmiyorsan binme diyen birisinin arabasina ben sittin sene bir daha binmem. Gerekcesi ne olursa olsun. İster ben hakli olayim, ister o olsun. Sen binmeye devam edecek misin? Al bir bisiklet pasalar gibi git gel iste daha ne istiyorsun ecnebi memleketlerde. Hem masrafsiz da, oh mis !


  • comptrol  (08.11.13 23:31:23) 
@ermanen
hepsini okudum kacirdigim yer varsa soyle

  • rentts  (08.11.13 23:31:45) 
Ayrica Ne haksiz, ne haklisin :)


  • comptrol  (08.11.13 23:32:07) 
la bayan kısmı ile o kadar konuşulur mu?
karşındaki bi erkek olsaydı neyse yani senin dediğin gibi sadece sohbet olurdu ama bayan olunca onlar her bi şeyden nem kapar.
sen işine geldiği gibi davran. arabada ona girsin boşver.
  • seyduna6687  (08.11.13 23:39:59) 
Dunyanin en soguk ve karli kislarindan birinde baska turlu ulasim zor


  • ermanen  (08.11.13 23:40:46) 
kusura bakma ama sen de cimriye benziyorsun :D

kıızın sevgilisi artık rahatsız olmus olabilir de kız da bilerek yem atmıs ortaya sen de yeni araba muhabbeti edip vs vs vs kız da bi yolunu bulup soylemis oldu.
  • farrytikki2  (08.11.13 23:40:53) 
Su an arabadayiz. Sorun yok. Normal konusuyoruz


  • ermanen  (08.11.13 23:46:25) 
Okudum ve sana laflar Hazirladim. Sen haksizsin hippie !


  • comptrol  (09.11.13 00:14:32) 
bence yazının belli yerlerini aklınızda tutup haksız olduğuma karar vermişsiniz. ya da sırf haksız olduğumu söylemek için gelmişsiniz gibi :) fikirlerinize saygı duyuyorum tabii, o yüzden bütün cevapları tikledim.

ben onun şahsına karşı hiç bişey demedim. arabasına da bişey demedim. sadece yeni araba almasının daha iyi olduğunu söyledim ara ara

durmadan arabanın problemlerinden bahseden ve hayattan sıkılıp durmadan zengin olmaktan bahseden birisi ayrıca. ve bunun sinir bozucu olduğunu düşünmedim bile. he deyip geçtim, normal sohbet ettim hep.

bu kadar çıkışması bana göre abartıydı. şu anda bu durum işime geldiği için de alttan aldım ve bişey olmamış gibi davranıyorum.

neyse saçmasapan bi konuydu ve kapandı. duyuru'da her şeyimi paylaşıyorum ben de nedense.. bütün hayatımı öğrendiniz lan :)
  • ermanen  (09.11.13 00:15:31 ~ 00:16:08) 
Yalpalama yapan arabanın lastiklerinde ya da rot kollarından sorun vardır can güvenliğiniz için arabayı yaptırın ve yüksek hızlara çıkmayın. Konuya dönersek hiç kimsenin arabasını sahibine kötülemeyin namus meselesi yapar araba sahipleri.


  • anarche  (09.11.13 06:33:45) 
ben de yeni araba almasını söylüyorum hep.

sonra bana hep aynı şeyi söylediğimi söyledi ve sinir bozucu olmaya başladığımı söyledi.

seytan bu "hep" kelimesinde gizli. bir kere soyleyip biraksaydiniz, konu buraya gelmeyecekti. ama huyunu ogrendiniz artik. bi daha bu konudan bahsetmezsiniz. dua ederek gider gelirsiniz.

bir de Kuzey Amerikalilarin ne kadar paragoz olduklarini simdiye kadar coktan ogrenmissinizdir zaten. onu ve bu dişinin ekstra cimriligini de goz onunde bulundurun.
  • compadrito  (09.11.13 06:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.