[]

ikametgah alma zorunluluğu?

yüksek lisans için ankara'ya taşındım, ikametgahım istanbul'da kaldı. ikametgahımı taşımazsam bir ceza alır mıyım?


(ek bilgi: 25 yaşımı geçtim; fakat halen öğrenciyim.)

 
nufus mudurlugune gittiginde bu isler icin sana "ne zamandir buradasin" diye soracaklar. uc yildir burada yasasan dahi, 15 gun oldu hemen hemen demen gerekiyor. farkli bir cevap sonucunda 20 gun icinde yapmadigin icin cezayi kitliyolar. aklinda olsun.
baska turlu de ceza almiyorsun.

  • foolrules  (06.11.13 10:27:43 ~ 10:32:18) 
öncelikle sorunun cevabı: evet ceza var normalde 300 küsur lira, ama ben ödemedim şahsen.

yaklaşık bir yıl önce ikametgahımın olduğu yerden taşındım.
bir süre ikametgahım oradaydı ama geçen ay gene taşındık ve artık alalım dedim. bir baktık ki benim ikametgahım görünmüyor bi yerde. evsizim yani. sonra 2 gün önce gittim annemle beraber ve aldık.

eski muhtarlıkla bi işin yok.
yeni ilçenin nüfus müdürlüğüne gideceksin.
kira kontratı üstüneyse yanında götür, ha değilse ikametgahı o evde olan biriyle beraber gideceksin. yoksa olmuyor yapamıyorsun. tek başına o da yapamıyor.

sonra bana bi kağıt verdi, buranın muhtarlığına götür dedi. ben daha götürmedim. aradım muhtarı, 1 ay içinde getir dedi. yanında da fatura fotokopisi filan..

öyle..
  • supergirl  (06.11.13 12:44:41 ~ 12:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.