[]

sorulara verilen "aynı" cevaplar

sevgili duyuru kullanıcıları;

neden bazı sorulara, farklı cümle kurarak da olsa, daha üstte verilmiş cevaplardan farklı bir şey anlatmayan cevap yazmaya gerek duyuyoruz? (saniye farkıyla verilen cevaplardan söz etmiyorum, ki öyle durumlarda da ben siliyorum verdiğim cevabı)

nasıl bir motivasyondur bu?

not: ewet, başka işim gücüm kalmadı, şimdi ben buna taktım...

 
Verilen cevabın teyidi için durabilir bir sakıncası oLduğunu görmüyorum açıkcası.


  • solfej  (14.04.09 20:44:54 ~ 22:24:49) 
@solfej: e ben şimdi psikopata sarıp her duyurunun altına (özellikle de cinlik yapıp, tick atılmış) cevapların aynısını çevirip çevirip yazsam nasıl olurdu?


  • uyuzcan  (14.04.09 20:47:28) 
cevapları onaylama babında.. normal bence..:)
(bkz: kaçanzi)

  • partizan  (14.04.09 20:51:35) 
@uyuzcan; psikopatlık olurdu dediğin gibi. ama gayatte iyi niyetle ve yukarıdaki cevap görülmeden yazılmışsa kalmasında ne sakınca olabilir ki? yönetime söyle bu şikayetini onlar seviyorlar böyle şeyleri bir çözüm bulurlar. moderatörler silerler gerekirse aynı olan cevapları önerin doğrultusunda.

hatta "(script'leri engellemediysen) browser'ın sağında feedback linki göreceksin. şikayetleri, fikirleri ve istekleri ordan alıyorlar." mış.

hatta çok fazla kafana takılırsa assert h, compumaster, deckard vs. 'e mesajla ulaş onlar sana daha yardımcı olurlar.
  • solfej  (14.04.09 20:51:57 ~ 20:54:01) 
ama oldu mu şimdi, üstümden moderasyona laf sokuyorsun :)

şahsen ben de bir kısmıyla kavgalıyım moderasyonun ve teşekkür etme konusunda da sana hak verebilirdim compumaster açıkça "duyuruya cevap olmayan her şey silinir." demeseydi...

ayrıca eğer bu konuda moderasyona inisiyatif verilirse yorum farklılıklarından dolayı daha çok tartışma çıkar diye düşünmekteyim, dolayısıyla biz kullanıcıların biraz daha dikkatli davranması gerekir sanırım...
  • uyuzcan  (14.04.09 20:56:42) 
Kuralları koymak kolaydır. Kurallarla bir yeri süper yönetiyormuş gibi göstermek de kolaydır. Rakip oLmadığı zaman daha da kolaydır ama önemli oLan insanların kendi insiyatifleriyle kendilerini yönetmelerine imkan sağlamaktır. öneriler vs.'den bahsetmiyorum. Şikayetler, şunlar bunlar bilmem ne. Türkiye de demokrasiyle yönetiliyor ona bakarsanız. neyse bir şey söylemeye gelmiyor gidip anarşi sologanları hazırlayadurayım terk edilmiş bir köprü altında bağıra bağıra.

not: Özür dilerim hızlı yazıp l'leri düzeltmeden göndermek zorunda kalıyorum bazen. kusuruma bakmayın. güzel gözlerinizi yorduysam affola.
  • solfej  (14.04.09 21:07:09 ~ 21:24:30) 
herneyse, konuya dönecek olursak:

"verilen cevabın teyidi" sadece anket sorularında ya da yorum isteyen duyurularda (abi sen o kızı bırak gibi) makul görülebilir bence.

spesifik cevapları olan sorularda niye tekrarlama gereği duyuyoruz?
  • uyuzcan  (14.04.09 21:16:58) 
değ!L m! Q@t|L|y0rum...


  • atrin  (14.04.09 21:17:21) 
@solfej: konuyla alakasız belki ama, L leri öyle yazmanız okunmayı kolaylaştırmıyor. aksine oldukça dikkat dağıtıyor. cevabınızı okurken yazdığınız şeyden öte L harflerine veriyorum dikkatimi. hayır o değil de, üşenmiyor musunuz?

edit: (git: 25475)
  • hevipeyra  (14.04.09 21:37:36 ~ 21:45:29) 
@hevipeyra, aman abi solfej'in rage özelliğini active etme. daha dün atlattık bir öfke nöbetini.

@uyuzcan, şu an için aynı cevapların silinmesi gibi bir kural yok. ama her silinme sebebi olmadığı halde abuse edilen durumlarda olduğu gibi bu durum da abuse edilirse siliyoruz zaten. nasıl abuse? mesela 4 cevap aynı gelmiş birbirinden bağımsız olarak. beşincide artık geyik olarak "eheh ben de diyeyim bari" gibi bir cevap olursa silebiliyoruz.
  • deckard  (14.04.09 22:12:33) 
@deckard: zaten silin demiyorum ki ben, hatta silerseniz tartışma çıkabilir diye de yazdım az yukarda.

direkt kullanıcılara soruyorum ben, aynı cevabı vermek neden diye. ki siz benim gördüklerimden daha çoğuna rast geliyorsunuzdur, eminim.
  • uyuzcan  (14.04.09 22:17:41) 
ya büyük bir çoğunluk yazılmış olan cevaplara bakmadan cevap yazabiliyor. onların tercihi böyle. misal ben de ilgi alanıma giren bir soruya cevap verirken daha önce 5-10 tane cevap yazılmışsa hiç cevaplara bakmadan cevaplıyorum kendimce. aynı cevap verdiğim oluyor muhakkak. gerçi ben cevabın başına ekliyorum "cevapları okumadan yazıyorum" diye.


  • deckard  (14.04.09 22:22:51) 
e ama olmadı ki şimdi bu :)

moderatör cevapları okumadan yazarsa cemaat n'apsın o zaman?

üstte aynı cevabı veren ne düşünmeli peki bu konuda? "aa destekçim çıktı ne güsel" mi demeli, yoksa "e ben ne demiştim ki, ne gerek var şindi bunu bi daha yazmaya" mı demeli?
  • uyuzcan  (14.04.09 22:31:21) 
@uyuzcan, tekrar diyorum bak :) "abuse edilmedikçe" aynı cevapların yazılması cevapların silinme sebebi değil.


  • deckard  (14.04.09 22:38:03) 
biz bu arada deckard ile biraz fikir teatisinde bulunduk, sözlükten meşazlaşaraktan...

aynı kanaate vardık sanırım: moderasyon verilen "aynı" cevapları silmiyor, silmesin de zaten...

ama siz de yazmayın kardeşim aynı şeyi bi daha, ne gerek var?
  • uyuzcan  (14.04.09 23:21:37) 
şimdi sabah gördüğüm bir örnek:

biri sormuş mesela nutella alternatifi.

cevap 1: yeni sarelle.

şimdi bunun arkasından bir kişinin daha "evet kesinlikle yeni sarelle" demesi, aynı cevap olmaz. iki kişinin ayrı ayrı fikrini almış oluyor ve yeni sarellenin sağlam bir nutella alternatifi olduğu konusundaki fikri güçleniyor. ama "pegiii pegi huuu diyen şarkı, haber bülteninde çalıyor" soruuna biri beggin diye cevap vermişse, ikinci kişinin de "beggin evet" demesine lüzum yok. bu aynı cevap olur.
  • kibritsuyu  (15.04.09 00:48:50) 
@kibritsuyu: ama bu tam da anket soru dediğimiz türden zaten?


  • uyuzcan  (15.04.09 01:04:48) 
evet, sonunda amacından tamamen saptı sorum cevaplar sayesinde...

hepbirinize teşekkür ediyorum!
  • uyuzcan  (15.04.09 03:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.