[]

Kısa süreli eforun yağ yakımına etkisi

Sportif anlamda değil ama, mesela ekmek almaya giderken, marketten almak yerine yürüyerek 10 dakikalık mesafeden almak ya da ne bileyim 1km uzaktaki yere koşarak gidip gelmek. bu tarz spor olarak değil de günlük aktivite esnasında koşu ve hızlı yürüyüşle eforun yağ yakımına etkisi var mıdır?




 
kalp ne kadar hızlı çalışırsa o kadar çok kalori yakar. araba gibi düşün. nasıl ki arabalar atıyorum saatte ortalama 90 la uzun yol giderse düşük yakıt yakar insan vücudu da aynı. sen saatte 140 la gidersen haliyle araba da fazla yakıt yakar.
sen bir anda koşmaya başlarsan fazla kalori yakarsın. bu kalbini de yorar ısınmadan yaparsan tabi. o yüzden tavsiye edilen hızlı tempolu (koşmanın bi tık aşağısından bahsediyorum saatte 6-7 km hızdan yani) yürüyüştür. kalbi daha az yorar.

  • rentts  (27.10.13 14:52:25 ~ 14:52:53) 
yağ yakmaya değil kas yapmaya etkisi büyük daha çok.


  • feykalade  (27.10.13 14:59:56) 
yağlar(vücut) ısınmadan erimeye başlamaz. bu şekilde yarım saat koşup 500 gr az tartılınca Kilo verdiğini sananlar var. sadece sıvı kaybı olur bu eforlarda. o zaman ev işi yapan bütün teyzeler zayıf olmalıydı. yağ yakmak için uzun süreli sporlara ve bunu kaldıracak kaslara ihtiyaç var.


  • hoot  (27.10.13 15:00:44) 
o 1 kilometrelik koşunuz en fazla vücudunuzun ısınmasını sağlayabilir. Onun dışında bir aktivitede bulunmayacaksanız eğer vücudunuz yağ yakmaz. 10 dakikalık mesafeye hiç girmiyorum bile.


  • syd  (27.10.13 15:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.