[]

Amerikan dizilerindeki "destek grupları"

Okul binalarında, toplantı mekanlarında yapılan, bir kenarda atıştırmalık bir şeylerin genelde olduğu bu toplantılar normalde nasıl? Resmi bir şey mi, devlet/eyalet mi düzenliyor, mali kaynağını kim sağlıyor, katılım paralı falan mı? Alkolikler, uyuşturucu bağımlıları, kumar falan... Ne gibi konularda yapılıyor?

u1310.hizliresim.com


 
stk'lar falandır heralde. stk bağışcılarının yanı sıra devlet de maddi olarak destekliyordur büyük ihtimal.

tahmin.
  • irrasyonel kedi  (26.10.13 03:04:38 ~ 03:04:54) 
Sadece ABD'de değil, Avrupa'da da yaygın olan uygulama.

gönüllü kuruluşlar düzenliyor, en yaygını ve bilineni AA, Adsız Alkolikler (alcoholics anonymous). Belki de ilktir, 1930larda kurulmuş olduğu için, emin değilim.

Gelir kaynağını bilmiyorum ama yine avrupa'da söyleşilerin bile paralı olması normal karşılandığı için, paralı olanlar da olabilir. Ama kiliseler ve çeşitli community centerlar, kendilerine gelen bağışlar vb. ile böyle toplantılara ücretsiz olarak ev sahipliği yapıyorlar, neticede bu bir tür hayır işi. Toplantılar her konuda olabilir, ama birinin düzenlemesi, yer bulması lazım.
  • ben bizzat kendim  (26.10.13 03:29:42) 
amerika maryland'de katılmıştım birisine, benim katıldığım "göçmenler için entegrasyon" ile ilgiliydi. bir üstte belirtildiği gibi kilise (bizde metodist kilisesi vardı) düzenliyordu. para almıyorlar, flyer dağıtılıyor, rezervasyon yapıyorsun, kiliseye ait bir yerde toplanıyorsun. kendini tanıtıyorsun, moderatör var yardımcı oluyor. Bizde alkış falan yoktu dizilerdeki gibi. Yaşadığın zorlukları paylaşıyorsun. Ben aslında yanlış anlamışım konuyu çünkü ayrımcılığa uğrayanlar içinmiş öylesine gitmiş oldum.
Kilise düzenlemesine rağmen propaganda fazla yoktu, biraz vardı yine. Benim hatırladığım diğer konularda alkol bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı, internet pornosu bağımlılığı, ev içi şiddet uygulama (domestic violence) konuları vardı. bir de her 30 kişiden biri aidsti bizim mahallede hiv pozitifler için de toplantılar oluyordu.

  • medievalman  (26.10.13 08:45:42) 
burada aa artık "anonymous addicts" anlamında, her bağımlılık sorunu için bir araya gelenler için kullanılıyor diye biliyorum.


  • nereye bu gidis  (26.10.13 09:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.