[]

birini unutmak & varlığından etkilenmemek

sorunun detay hali aslında şu şekilde:
seviyor ya da sevmiyor oluşunuz kriter değil, aşık olmak/olmamak da değil, öfkeniz, hırsınız, borcunuz, alacağınız, minnetiniz, bunlar var veya yok. bunları birer unsur olarak görmesek mesela. bu koşullarda bir insanın varlığından, onunla yaptığınız konuşmalardan, kokusundan, onu görmekten vs. etkilenmemek için neler yapmak gerekir?

örnek veriyorum, birinin öldüğünü kabul ettiniz, bu duruma artık nötrsünüz, bunun gibi bir kabul fakat bu kişinin yaşıyor olması ve iletişimde olmanız. (karışık mı oldu ki?)

geçen gün izlediğim bir filmde ilgili insanın adını avaz avaz bağırıyordu bir kadın, kalbim ağzıma geldi resmen. en son öyle hissettiğimde taksim'in ortasında panik atak krizi geçiriyordum da hastaneye gitmek zorunda kalmıştım.

edit: tam ifade edemiyorum durumu ve hislerimi aslında. kabaca şöyle sorabilirim; sevdiğiniz ama asla birlikte olamayacağınız biriyle iletişim halindesiniz. bu durumdan etkilenmemek, kendinizi üzmemek, kaptırmamak için ne yaparsınız?

 
hiçbir şey anlamadım.

hiçbir duygu beslemeyceksem o insan zaten yok?
  • kirazıseviyorum  (21.10.13 01:30:04 ~ 01:30:24) 
@kirazıseviyorum: orası öyle de, o insan aslında var. ben sadece cevapları "seviyorsun, unutamazsın, hırsını çıkar, öcünü al" vs gibi yorumlardan ayırmak için bu şekilde anlattım. karışık olmuş olabilir evet, editleyim.


  • avifa  (21.10.13 01:37:28) 
editinden sonra yazıyorum:

sevdiğin ama "birlikte olamayacağın" insan o tırnak içindeki yer yüzünden şu an 100 kat falan daha değerli ve hint kumaşı gibi geliyor sana. hayır alakası yok deme insanoğlu böyle. birlikte olabileceğine inanman gerekiyor. istersen alacağına inanman gerekiyor, büyütmemen gerekiyor. asla pembe bir fili düşünemem dersen her gün pembe bir fil düşünürsün misali durumun kontrolünün sende olduğuna inanman lazım. etkilenmemeliyim der ona yönelik kasarsan da etkilenirsin. kendini rahat bırak. olacağı varsa olur de, olabiliriz ya birlikte de. her şey mümkündür de ve bunu tercihen yaptığına inan. fake it till you make it.
  • kirazıseviyorum  (21.10.13 01:47:34) 
iletişimi kesip o kişinin yerine bir başkasını koymak, tek çözüm. üç yıllık araştırmalarımın acı ama gerçek neticesi.


  • falafila  (21.10.13 02:00:11) 
hacı senin duygular çok karışmış:)
ama iletişim beraberinde etkileşimi getirir.
birisinin ölmesi bir sondur ama iletişimi kesmek son sayılamaz çünkü istenirse eğer tekrar iletişim sağlanabilir ve bu da beraberinde etkileşimi getirir.
unutmak için çaba değil zaman gereklidir.
  • seyduna6687  (21.10.13 10:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.