[]

bir toefl başarı sorusu

küçükken 4 yıl yurtdışında yaşadım ingilizceyi orada öğrendim. yıllardır ingilizceye dair pek problemim olmadı. sadece akademik olarak ingilizce derslerinde pek başarılı değildim. ama çoğu okuduğumu akademik makale olsa bile rahatlıkla anlayabiliyorum yazabiliyorum.

2 yıl önce öylesine toefl'a girmiştim. sınavın son 1 saati sıcaktan bunalım alelacele çıkmıştım. 75 almıştım o sınavdan.

şimdi iş ciddileşti. yüksek lisans için 100+ almam lazım. sizce bu mümkün mü? toefl sınav sistemine dair çalışarak?

 
ne bilelim biz senin gercek seviyen ne?

bi kursun sinavina gir, olmadi model testler yap ortaya cikar. burda essay yaz paylas insanlar yorum yaparlar ona göre.
  • serabetan  (12.10.13 18:36:54) 
toeflda hem akademik hem günlük ingilizce ölçülüyor. speaking ve listeningde zorlanmazsın dediğine göre ama reading ve writing önemli. özellikle writingde argüman sunma-savunma vs işleri var.
yine de sınav sistemine iyi çalışırsan, 100'ü geçersin. barrons ibt kitabına çalışmanı öneririm.

bir de ben yurtdışından ilk döndüğümde 117 almıştım, geçen sene girdim 108 aldım mesela; yurtdışında geliştirdiğin ingilizce zamanla geriliyor.
  • medievalman  (12.10.13 18:38:02 ~ 18:39:08) 
akademik makaleyi cok rahat okuyamiyorum ben 101 aldim.. hic de calismamistim ama senelerdir her gun saatlerce film dizi izlerim listening ve speaking den kurtardim speaking de sinavdan bir kac gun once yarim saat izledigim notefull videolari sayesinde
writing ve reading im cok iyi sayilmazdi yani.. alirsiniz bence soru tiplerini ogrenin mutlaka bakin orneklere

edit: listening speaking den kurtardim dedim de onlardan 30 alip digerlerinden batirmadim 24-27 arasiydi 4u de
  • babamasoliimbananickaldirsin  (12.10.13 18:38:03 ~ 18:39:14) 
teşekkürler cevap için burada zaten dil seviyesi sorulmuyor sevgili serabetan sorulan şey sınav sistemine çalışmanın sınav başarısını ne kadar etkileyeceği.


  • antonin artaud  (12.10.13 19:07:50) 
Torrent kaynak dolu bu arada


  • lucky dog  (12.10.13 19:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.