[]

Telefon

yurt dışından gelmiş çin mali ve su anda kayıt dışı gözüken bir telefon var elimde , pasaportla kayit edilebiliniyor diye bazi duyumlar aldim , bu konunda ayrintili bilgisi olan var mi? (nerde , nasil , ne kadar vb.)




 
son iki ay icinde yurtdisindan donmus bur pasaportla kaydediliyor.
iki yil gecmeden ayni pasaporta ikinci bir telefon kaydedilemiyor.
telekomunikasyon kurumu (adi degisti bilisim bilmemne kurumu oldu) ya da hizmet aldiginiz servis saglayici yapabiliyor.
ucretsiz olmasi lazim.
  • lykos  (08.04.09 23:14:13) 
Operatörünün bayisine/ofisine/satış temsilciliğine (tam ismini unuttum şimdi) giderek yapabilirsin. Eskiden çok daha esnekti kurallar ama şu durum var artık; elindeki pasaport'un yurtiçine giriş tarihi 1 ayı geçmemiş olacak ve o pasaportla 2 senede ancak bir telefon kaydedebilirsin.

Ancak daha önemli bir mevzu var; o telefonlar daha uzun süre kullanılsın diye genelde kopya imei numaraları ile piyasaya sürülürler. Kopya imei farkedilirse telefonlar kapatılır. Bu kopya imei'ler kayıt altında oluyor. Gittiğinde kayıtlı imei ile karşılaşma riskin var.

O yüzden telefonun orjinal imei'sine ulaşmak lazım.

@lykos yazmış ama ücretsiz değil. 5-10 lira bir şeydi diye hatırlıyorum.
  • ataturkiye  (08.04.09 23:16:59 ~ 23:17:25) 
evet bir aymis, servis saglayicilar ucretli yapiyordur muhtemelen ama tk'da almiyorlar gibi anlasiliyor. istenen belgelerde ucretten bahsetmiyor en azindan. degmez tabii 5-10 lira icin. eskiden 6 aydi sure, 2 yila cikardilar, kayit suresi de daha uzundu.


  • lykos  (08.04.09 23:33:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.