[]

Excel tablo ve formülleri ile ilgili bir yardım

Ekteki tablo yılın 365 günü için düzenli. 1 Ocak 2013'den 31 aralık 2013'e kadar.

Bana aylık örneğin ocak ayının toplam imalatı ve toplam tutarını gösteren bir formülü nasıl yazabilirim? diyecek ki ocak x1 toplam imalat adedi 500 toplam tutar 750 tl gibi gibi.

Yardımcı olursanız müteşekkir olurum...

 
SUMIF ile yapabilirsiniz. tabloyu net göremiyorum.


  • celik comak  (09.10.13 15:04:00 ~ 15:05:18) 
Özel bir formüle de gerek yok.

En sonda boş olan kolon X olsun diyelim.

X5 hücresine =d5+f5+h5... şeklinde 31 günün de toplamını yanyana eklersiniz bir kere. Sonra o hücreyi sağ alt köşesinden tutup aşağı sürüklersiniz, her kalem için toplam oluşur. O toplamları da SUM (TOPLA) formülüyle toplayınca Ocak tutarı ortaya çıkar.
  • cakabo  (09.10.13 15:09:52) 
her sütunun altına alt toplam bölümü oluşturup sonra bunları genel toplam yapabilirsin.
örneğin, 1 ocak sütununun en altına toplamı oluştur
İmalat adedi : 3
toplam tutar : 13 TL olacaktır.
bunu her bir gün için en alta aynı şekilde yapabilirsin sonra genel toplamını nerede görmek istiyorsan oraya = işareti koyup 1 ocaktaki imalat adedi alt toplam yerini seçip + diyerek 2 ocaktaki + diyerek 3 ocaktaki diye diye gidip enter dersen ocak ayı imalat adedi toplamının formülünü yazmış olursun.
  • rapon  (09.10.13 15:16:37) 
"her sütunun altına alt toplam bölümü oluşturup sonra bunları genel toplam yapabilirsin."

bunu yaptım zaten.

"X5 hücresine =d5+f5+h5... şeklinde 31 günün de toplamını yanyana eklersiniz bir kere"

bunu bende biliyorum. ben pratik bir çözüm istiyorum çünkü bu tabloyu otomatik en az 5 yıllık şekilde oluşturacağım. her defasında aynı işlemi yapmak istemiyorum.

"SUMIF ile yapabilirsiniz."

sumif ile olmaz sumifs ile deniyorum sonuç vermiyor. ben daha pratik bir çözümü olabilir diye düşündüm.
  • juvee  (09.10.13 15:21:49) 
tablonun yapısından dolayı pratik bir çözüm ile toplamak zor. baştan hazırlarken sumif'e uygun yapmanız lazımdı.


  • bira sisesi kapagi  (09.10.13 16:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.