[]

Pil Teknolojisi neden gelişmiyor?

evet ülkemizin genius mühendisleri. yıl olmuş 2013 ve iki bin lira verdiğimiz telefonun, tabletin içinde hala 2300-3000 mah batarya var.
bu kadar nükleer enerji santralleri kurulmuş, atomu parçalamışız, uranyum diye bir şey var ve neden hala hayatımıza girmiyor bu teknolojiler? bir aydınlatın bizi lütfen.



 
nukleer filan cebimize girecek kadar kucuk-guvenilir degil.

ayrica bu islerden cok para kazaniyorlar, o yuzden omurlerinin kisa olmasi daha iyi onlar icin.

iphone'lar 2 senede bir batarya eskitiyorlar, yeni bataryayi sen degistiremedigin icin servise gidiyorsun onlar degistiriyor. cok bir sure degil iki sene, her iphone'dan iki senede bir hic yoktan bu parayi kazaniyor adamlar.
  • fakyoras  (18.09.13 21:54:21 ~ 22:05:41) 
@fakyoras, rechargeable bataryaların ömrü hiç de kısa değil. 3 sene rahat gidiyor ancak mah değerleri düşük.


  • bilge rusty james  (18.09.13 21:56:13 ~ 21:56:48) 
Şimdiye kadar pil teknolojisindeki gelişmeler pili oluşturan baz elementi değiştirerek gerçekleşti hep. Atıyorum önceden nikel kadminyum alaşımı kullanılırdı, sonra nikel metal hibrit alaşımları kullanılmaya başlandı, artık lityum iyon bazlı bataryalar kullanılıyor. Fakat element sayısı malum sınırlı, en verimli ve ekonomik olarak mantıklı olanına (economically feasible) geldiğin anda yapılabilecek tek şey: daha kapasiteli olan elementler ile pil üretimini daha ucuz hale getirmek. O da pek kolay sayılmaz. Özet olarak böyle yani, eski 'hızlı gelişim' zamanları bitti. Aynı şey antibiyotikler ve benzeri teknoloji için de geçerli.


  • roket adam  (18.09.13 22:03:54) 
aslinda gelisiyor. ama ekran, ve islemci teknolojisine yetisemiyor.


  • crucio  (18.09.13 22:26:19) 
kabaca ne kadar ekmek o kadar köfte. bataryaların geliştiği her geçen gün telefonların özellikleri ve bununla beraber harcadığı güç artıyor.


  • iorveth  (18.09.13 22:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.