[]

marka & patent danışmanlığı

böyle bir işe, 4-5 aylık işsizliğin verdiği heyecanla başvurdum, bugün de görüşmeye gittim. nedir ne değildir hiçbir fikrim olmadığını anladı tabii işveren =) ben seni sevdim, ama sen kendinden emin ol, bir araştır, kafana yatarsa tekrar görüşelim gibi bir şeyler dedi. şartları da genel anlamda iyi geldi bana. pazarlama da yapılıyormuş sanırım ve prim de alınıyormuş. bu müşteri bağlama kısmı çok ağırlıklı mıdır ki acaba? ilk soru bu aslında kafamdaki.

bu tip bir pozisyonda çalışan/çalışmış olan arkadaşlar bana bir ulaşabilirlerse çok sevinirim.


 
ben bu işin hukuk kısmındayım. şöyle ki: bu işle ilgilenen oldukça büyük bir şirkete bağlı bir hukuk bürosundayım ve neredeyse tamamen marka&patent&tasarım uyuşmazlıklarına bakıyoruz.

bu konudaki gördüğüm örnekler bizim şirkette çalışanlar. her şirket farklıdır diye tahmin ediyorum. ama benim tanık olduğum kadarıyla marka patent danışmanlığı güzel bir iş. maaş konuşulmadığı için çalışanların ne kadar aldığından emin değilim; ama komik rakamlarla çalışmadıklarını söyleyebilirim en azından.

müşteri bağlama kısmının başlangıç için ağırlıklı olmayacağını düşünüyorum. başlangıç için bülten/dergi takibi (markaların yayınlandığı yer), tpe (türk patent enstitüsü) nezdinde işlemlerin gerçekleştirilmesi, marka başvurusunun hazırlanması, markalar için itiraz ve karşı görüşlerin hazırlanması gibi işler öğretilecektir muhtemelen. anladığım kadarıyla henüz marka vekili değilsin. dolayısıyla 2 senede bir gerçekleşen ve bu kasım civarında muhtemelen yapılacak olan marka vekilliği ve patent vekilliği sınavlarına hazırlanman da istenecektir diye düşünüyorum. bu sınavları kazanmadan marka ve patent alanlarında başvuru, itiraz, karşı görüş vs. gibi işlemleri kendi imzanla yapamazsın.

işi biraz öğrendikten sonra ise, müşterilerle görüşeceksindir diye düşünüyorum. zira benimle beraber müvekkil görüşmelerine gelen marka vekilleri bolca mevcut. bu noktada işe biraz pazarlama dahil oluyor.

sınavlar yakında yapılacağı için, iş konusundaki kararını bir an önce verip, hazırlanmanı tavsiye ederim.

daha soruların olursa cevaplayabilirim. kolay gelsin.
  • starborn  (18.09.13 15:55:35) 
@starborn

vekilliğe şu aşamada gerek yok sanki? firmalar öyle yeni işe başlayan adama müşterilerini teslim etmez (vekillik anlamında)

arkadaşın yapacağı iş az çok belli. firma için potansiyel müşterileri arayacak veya yerinde ziyaret edecek.
mevcut müşterilerden yenileme veya itiraz işleri olursa onlarla ilgilenecek. ve tüm bunları ilgili firmanın vekilinin imzasıyla yapacak.

tabi vekilliğin zararı olmaz o ayrı konu.
  • vadidekikaktus  (18.09.13 16:31:50) 
şu sıralar işe gireceği için vekilliği öneriyorum. zira bir sonraki sınav 2015'te yapılacak. bu alanda çalışmaya başlayacak birisinin bir an önce bu sınavı alması faydalı olur düşüncesindeyim. alınacak maaşın da bununla orantılı olarak artacağını ve iş imkanlarının çoğalacağını düşünüyorum. ama evet, yapılacak işlemler firma vekillerinin imzasıyla yapılacaktır.


  • starborn  (18.09.13 17:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.