[]

Unity 3D ve android

Merhaba
Android platformu için 2D bir oyun yapma isteğim var.Oyunu yapmak için extra kütüphaneleri araştırdım.Oyun klasik geometrik şekillerden oluşuyor yani üstün bir oyun motoruna gerek yok.Libgdx i baya inceledim ama sanki oyun motoru daha vakit tasarrufu sağlayabilir gibi geldi bana.Oyun motorlarını araştırınca unity 3d en önde olanı gibi göründü bana.Bir iki şeyi anlayamadım sadece:

1-Androidle ilgili üst düzey bilgi sahibi olmadan oyun yapmak çok mu zor olur?

2-Unity kullandığımda yazıldığı gibi arkaplandaki kodu C#-boo-javascript dışında bir dille yazamıyor muyum?İçlerinde java olmaması sorun değil de c# ile kodlamayı yapsam mesela android veya eclipse de sorun çıkarmaz mı bana?

3-Bahsettiğim proje çok fazla görselliğe ihtiyaç duymadığına göre başka bir oyun motoru önerebilir misiniz daha az komplike olan beni daha az zorlayacak?Yoksa unity nin önü açık kassa da onla devam et mi dersiniz?

 
1- Unity kullanırsan Android'le ilgili pek birşey yapmana gerek kalmıyor, Unity'den apk olarak çıktı alabiliyorsun.

2- C#, boo, JS farketmiyor Unity çıktı alırken hallediyor o işleri.

3- Unity için "Uni2D" diye bir asset var. 2D oyun yapmak için kullanabilirsin, çok işe yarıyor.
  • MBrain  (18.09.13 13:28:17) 
1-hayır, olmaz
2-sorun çıkarmaz
3-stencylworks - www.stencyl.com
  • heritage  (18.09.13 13:43:20) 
MonoGame'i bir incele derim. C# ile yazıp bir çok platforma çıktı alabiliyorsun.

www.monogame.net
  • Vicy89  (18.09.13 14:27:40) 
sanırım biraz daha advanced ama, cocos2dx(www.cocos2d-x.org) de işinizi görebilir, C++ ile de yazıp multiplatform çıkarabilirsiniz.


  • murqx  (18.09.13 16:47:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.