[]

Kedide Mantar

Merhaba,

Anne kedi ve yavrularında mantar var. 4 gündür Batticon sürüyorum; iyileşme var. Ama bir yandan da bu gün mantarlı başka bölgeler keşfettim annede. Mantarın yayılması ne zaman durur ya da durur mu?


 
mantar için veterinere götürüp iğne yaptırdın mı?

ben de yaşadım aynısını. veteriner 2 doz iğne yaptı 1 hafta arayla. o sürede de, her mantarlı noktaya batticon uyguladım. iğne şart sanırım.
kolay iyileşen bir şey değil. mantarı olan birkaç kedinin birarada bulunması da iyileşmelerini zorluyor olabilir.
  • grammar7  (15.09.13 01:42:51) 
İğnelerle ilgili şüphelerim var. Karaciğeri zorluyormuş, işe yaramayabiliryormuş vs. Batticon tavsiye edildi bana. İyileşme var dediğim gibi. Ama vücutlarında yayılıp yayılmayacağını merak ediyorum. Sizin kedinizde tedaviye başladıktan sonra yayılma oldu mu mesela? Olduyda ne kadar çok? Yani baştan dikkatimi çekmeyenler gözüme çarpıyor muhtemelen. Yine de endişeliyim.


  • auroraaurora  (15.09.13 01:50:44) 
sağlıklı yetişkin kedilerde iğne sorun olmuyor karaciğere benim bildiğim ama yavrular için bilgim yok malesef.

ben kedime iğne yaptırdıktan sonra yaklaşık 4 gün falan daha yeni yerlere yayılmıştı diye hatırlıyorum. ilk başta sadece ense kısmındaydı, iğneden sonra sırtına ve bacaklarına yayıldı ama sonrasında bi' anda iyileşmeye başladı.

endişeleniyor insan... kahroluyor hatta canları yanar mı diye. biliyorum o hissi.
  • grammar7  (15.09.13 02:00:14) 
şu iki duyuruyu okumanızı tavsiye ederim:

eksiduyu.ru
eksiduyu.ru

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (15.09.13 02:59:11 ~ 02:59:20) 
Açılın, mantarı daha taze yenmiş anne geliyor! :))

Benim duyuruların linkleri verilmiş zaten. Ben sadece şunu ekleyeceğim; odasını temizlerken temizleme suyuna (bir kova suya 1 kapak olacak şekilde) zefiran forte 1000 mg çözelti ekleyin. Sadece mevcut temizliği sağlamakla kalmayıp, ortamın uzunca saatler daha hijyenik kalmasını sağlarsınız. Hastane temizliğinde kullanılan dezenfektan zefiran, o yüzden güvenebilirsiniz. Ama yerler kuruyana kadar yere temaslarını önleyin de, patilerini yalayarak kimyasal almasınlar vücutlarına. Ayrıca yakalık takmanızı öneririm. Kaşımalarını engellemeniz lazım, kaşıdıkça dağılır çünkü.

Sirkeli suyla tüy diplerine masaj yaptım ben her gün 1 kere. Sonra da kurulamayın ama, kendi kendine kurusun bırakın. Ben %100 elma sirkesi almıştım. Katkı maddesi olmayan daha iyi olur gibi gelmişti bana, siz nasıl tercih edersiniz bilmem. Kuruyana kadar hava akımından korumayı da unutmayın. Mantarı tedavi edeyim derken, üşütmeyin yavrucakları. (Edit: Bunu vücudunun mantarlı bölge dışında kalan yerlerine yaptım, mantarın yayılımını engellemek için tavsiye edilmişti bana. Kısa sürede yendiğimiz -hele hele kabuklanma aşamasına 1o günde geçtiğimiz- düşünülürse başarılı bir yöntem olsa gerek.)

İlk bir hafta baticonla kompres yapıp, tricopom krem sürdüm. 2. hafta kremi bıraktım, sadece baticon sürdüm günde 4 kere. 2 haftadan sonra baticonu da bırakıp, sadece sirke sürdüm. Sürdüm derken, sürtünme hareketi gelmesin aklınıza, pamuğa döküp pamuğu mantarla bölgede hareket ettirmeden birkaç saniye bekleterek yaptım. Bir de pamuğu azar azar alıp, her bölgeye farklı pamuk uygulayın, Bir kere kullandığınız pamuğu, bir daha kullanmayın.

Ha, beslenmesi çok önemli. Tavuklu mama vermeyin ya da tavuklu mamaya alışıksa balıklı mamayla karıştırarak verin de yediği tavuklu mama miktarı azalsın. Yaş mama çok önemli. Ben günde dört kere büyük porsiyonlarla yaş mama verdim. Kuru mamada susuzluk riski var, o yüzden ev yapımı mama ve yaş mama ağırlıklı besleyin ki susuz kalmasın yavrucak. hastalığın stresinden dolayı sanırım, su tüketimleri/ihtiyaçları artıyor galiba, benimkinde öyle gözlemledim. Ayrıca evde balık veya kırmızı et pişirip yedirdim her gün. Beslenme bünyenin kuvvetlenmesi için çok önemli. Zira mantar bağışıklık düşünce ortaya çıkıyor.

Octamar şurup ve İmmuzinc şurup verdim 1'er çay kaşığı, biri sabah biri akşam olmak üzere. Anneye iki çay kaşığı kadar verebilirsiniz, benimki 2 aylıktı, çok küçük olduğu için ölçeği düşük tuttum ben. Bir de tatları kediler için pek hoş değil, özellikle immuzincten nefret edecek, azimli olun pes etmeyin. Bağışıklığı kuvvetlensin diye, unutmayın sabredin. Hatta mantar geçtikten sonra da devam ettim bir süre, şimdi de gün aralıklarını uzatarak devam ettiriyorum, bitene kadar devam edeceğim. İki kedime de içiriyorum şurupları.

Mantardan dolayı aylarca perişan olan insanlar var, biz bu şekilde 3 haftada yendik mantarı. Çok geçmiş olsun anneye de bebişlere de.

Önemli not: Tüm bu süreç boyunca saydığım tün uygulamaları kullan-at eldivenlerle yapın. Elinizi protex, activex gibi antibakteriyel sabunlarla sık sık yıkayın. Size de geçerse, aile boyu aylarca uğraşırsınız.

Önemli not 2: Ev temizliğinde sadece zefiran kullandım ben, çamaşır suyunun kokusu çok rahatsız ediyor yavrucakları. Ona dikkat edin.
  • istinyede bekle  (15.09.13 10:35:22 ~ 15:24:04) 
istinyede bekle,

Teşekkürler cevabınız için; ama bu önerilerin çoğunun benim için çok anlamı yok.
Öncelikle anneyle bebekler bir odada kapalı kalıyor diğer kedilerden korumak adına. İlaçlı suyla silip, onları zeminden uzak tutmam mümkün değil. 6 kedinin hangisini kontrol edeyim. İkinci olarak, şurup falan içirebileceğimi zannetmiyorum. Bu gün ilacını sürerken bile yoldu anne beni. Daha fazla strese giriyor. 1 aylık bebek için ise uygun olacağını sanmıyorum. Yakalık da çok uygun olmaz gibi geliyor bana bebekler için. Anne de hareket etmek, çocuklarını koruyabileceği durumda olmak ister bence.

Benim asıl derdim, yayılmanın ne zaman duracağı. İyileşme başladı zaten. Ama iyileşenlerin yanında yeni bölgelerde mantar olursa önünü alamam diye korkuyorum.
  • auroraaurora  (15.09.13 18:27:33) 
Mantarlı canlar bir aradayken yayılmasını önlemek daha da zorlaşıyor. Temizlik çok çok önemli. Çamaşır suyu da koysanız temizlik suyuna, yine temaslarını önlemek zorundasınız. Yerlerin kuruması kaç dakika sürecek ki? Kedi kutusunda duruversinler 5 dakika, hiçbir şey olmaz. Açın pencereyi, kuruyuverir zaten çok ıslak silmezseniz. Diğer konuları anlayabilirim ama hijyenden taviz verme lüksünüz yok, mantarın yayılmasını ortamı hijyenik tutmadığınız sürece engelleyemezsiniz. Bir yeri iyileşti derken, başka yerinde çıkar. Biri iyileşti derken, öteki geri bulaştırır. Kısır döngüye girersiniz. Kediniz bu kadar agresifse, ketoral ile yıkamak zorunda kalırsanız, asıl işkence sizin asıl o zaman başlar. O noktaya gelmeyin diye söylüyorum. Siz bilirsiniz. Geçmiş olsun bebişlere.


  • istinyede bekle  (15.09.13 19:26:37) 
Anne sokak pisisi. Kıyamayıp aldım eve. Benim kedim olsa neyse, bazı şeyleri yapmak kolay olurdu. Yıkamak falan kabus olur. Yerleri sileceğim ama sık sık. Teşekkürler.


  • auroraaurora  (15.09.13 19:48:34) 
Benim keditoviçlerden biri mantar olduğunda veteriner iki hafta süreyle 1/4 ketoral ve 1 immunex yutmasını salık verdi günlük olarak. mantar bağışıklık sistemi zayıflayınca çıkıyor kedide.

bizimki insana geçmeyen cinstendi ama uğraştıktan sonra elini ketoral şampuan ile yıkamak isteyebilirsin. ayrıca ketoral damlatılmış nemli bezle mantarlı alanı silerdik biz, iyi gelmiş olabilir.

kendiliğinden durmaz bu arada yayılması. harekete geçmen gerek. yavru kedilerde daha sık olurmuş mantar bir de.
  • old joe  (17.09.13 10:54:53 ~ 10:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.