[]

ingilizce konusunda tavsiye talebi

arkadaşlar ingilizcem orta seviyede..yani kpds notum 60 öyle düşünün..

ingilizcemi geliştirmek, makale okuyabilecek seviyeye çıkarmak istiyorum. belki grammer eksikliklerim de vardır ama bir çok ingilizcesi iyi olan arkadaşım okumanın faydalı olduğunu, okudukça bu işin gelişeceğini söyledi..

öncelikle sorum okumakla bu iş gelişir mi? ne kadar ve ne okumalıyım?

ikinci sorum da android uygulaması olarak telefona yükleyebileceğim ve zaman zaman hatta her gün okuyabileceğim ingilizce haber, yazı vs tarzı şeylerin olduğu bir uygulama tavsiyeniz olur mu? (internet 1 gb -çok da yemesin kotayı)

"hacı şu uygulamayı yükle fırsat buldukça da aç oku..ve bunu düzenli yap istediğin ingilizce seviyelerine ulaşabilirsin" dediğiniz bir uygulama var mı?

uygulama yoksa fakat işe yarayacağını düşündüğünüz etkili öneriniz varsa lütfen onu da paylaşın...

 
ben de şöyle bir ilave yapayım. okuyun ve okuduğunuzu anlatın ya da özetini çıkarın. hazırlığı yüksek puanla bitirdiğimiz halde 1. sınıfta afallayıp kalmış ve sonraki bir iki ay içinde müthiş bir gelişme göstermiştik. Bir dili aktif olarak kullanmak gibisi yok.


  • lazpalle  (14.09.13 10:09:25 ~ 10:10:00) 
tam 1 sene önce kpss'ye hiç çalışmadan girip 50 aldım. anadolu lisesi mezunuyum. lisede ingilizcem iyiydi. 4 senelik üniversite maceramda müzik ve biraz da dizi haricinde pek haşır neşir olamadım. ama ilgi duyuyordum tabii ki. 50 aldıktan sonra nisan'daki yds'ye girdim, ciddi anlamda çalışarak. 75 aldım. bol bol ingilizce roman okudum ve cesur öztürk'ün building skills for proficiency kitabından çalıştım. sonra ielts'e çalıştım 2 ay kadar, temmuz başında ondan 6 aldım. ona bol bol ingilizce altyazılı dizi izleyerek, yine roman okuyarak ve bbc ile cnn makalelerini okuyarak hazırlandım. en son bu eylül başındaki yds'ye girdim. bu sefer gramer çalışmadım, sadece vocabulary çalıştım ve deneme çözdüm. 85 aldım.

yani bol bol okumak işe yarıyor. bbc ve cnn makalelerini oku. roman oku. müzik dinle, çevirmeye, anlamaya çalış. dizi izle ingilizce altyazıyla. ama öncelikle bi gramer kitabı bitirirsen bu geliştirme aşaması öncesinde temel yaratma anlamında iyi olur. english grammar in use kitabı tam da orta seviye içindir. bunu bitir.
  • baldur  (14.09.13 10:18:13) 
cesur öztürk, akın dil, els gibi bilindik yayınların grammer kitapları var elimde. bunlara çalışmak daha faydalı diyorsanız onu da göz önüne alayım. gerçi oturup her gün sistemli bir şekilde bu kitaplara çalışma konusunda da eksikliklerim var.

buna karşın günlük olarak otobüste, yolda, işte, derste filan telefondan bir uygulama ile çalışlma işini düzenli hale getirebilirim belki diye düşündüm..
  • zaka4alka  (14.09.13 10:23:41) 
okumak muazzam bir şey. bir şeyler anlayarak başlarız davranmaya. birşeyler anlamanın en güzel yolu dinlemek, dinlemenin en etkin hali okumaktır. en erken şekilde en çok yolu katetmek için kesinlikle ingilizce birşeyler okumalısınız. ingilizce yazabilmek de, pratik bir şekilde konuşabilmek de okumaktan yararlanılarak kolaylaşırlar. bence okumak bir dil öğrenirken ilk girişilmesi gereken işlerin başında gelir, ve dil öğrenme süreci boyunca -ve sonrasında da- devam eder. bir çeşit lokomotif gibi değerli; süreç boyunca kesintisiz, düzenli gitmesi gereken.

aklıma uygulama şu an gelmiyor. aslında ingilizce pratik yapabileceğiniz bir sürü site var. şu an elimin altında değil o liste. bir ara mesaj olarak yollarım size de.

ama en güzeli kendiniz karıştırıp, sevdiğiniz şeyleri okuyabileceğiniz siteler bulmak. mesela -meraklıysanız- burçlar, spor, moda, sevdiğiniz filmler, müzikler/gruplar, sanatçılar, kitaplar ve bunlarla ilgili eleştiriler, yorumlar... edebiyat, cizgi-roman, çizgifilm/anime... hayvanlar...

yani hobilerinize uygun ingilizce siteler. atıyorum, motosiklet tutkunusunuzdur. biraz arayın ve motosiklet tutkunlarının buluştuğu içeriği ingilizce olan bir site bulun. hem kendiniz gibilerle falan tanışırsınız. hem ilginizi çeken konularda birşeyler öğrenmiş olursunuz. bu sayede öğrenmek daha hızlı ve eğlenceli bir süreç oluverir.

mesela ara ara ekşiyi/faceyi/twitter vs.. ne varsa kapatıp sadece ingilizce sitelere bakının. urban dictionary mesela. ekşi'ye benzer bir yapısı var.
  • kmtetrfn  (14.09.13 10:40:39 ~ 10:43:51) 
teşekkür ederim..


  • zaka4alka  (14.09.13 12:10:11) 
(bkz: ingilizce kelime ezberleme yolları/@compadrito)

okur, anlar ve uygularsaniz, ingilizceniz 3 boy ilerler...
  • compadrito  (14.09.13 13:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.