[]

Miras hukukundan anlayan arkadaşların bakmasını rica ediyorum.

eşimin babası vefat ettikten sonra abisi işleri iflas ettiği için haciz gelmesin diye annesinin adına kayıtlı daireyi nişanlısının üstüne geçiriyor (anneyi tapuya götürüp kağıt üzerinde bir satışla).

eşim 5 kardeş 3 erkek 2 kız. abi, annenin vefatından 3 ay sonra eşimin ablasını arayıp daireyi sattığını, mirastan hak olarak 5/1 oranında mı, yoksa kuran'a uygun olarak 8/1 oranında mı hak istediğiklerini soruyor. eşim ve ablası 5/1 oranında demelerine rağmen eşimin hesabına (kendi adıyla değil yanında çalışan bir personel adıyla) "babadan" diye bir eft açıklaması düşerek 8/1oranında para gönderdi.

bu durumda hukuki haklarım neler olabilir. dava açtığımda kazanma ihtimalim var mıdır?

bir de ist avrupa yakasında miras hukuku konusunda uzman bir avukat ya da büro tavsiyesi rica ediyorum.

teşekkürler

 
benim bildiğim anne baba yaşarken bile iki çocuğundan birine evini satmış görünse öldüğünde mağdur olan çocuğun saklı payı vardır mahkemeye verip kendi payına düşeni alabilir, ama annenin kendi rızasıyla olmuş ancak anne vefat ettiğinde hak aranabilir, ama anne yaşarken çocukların payına daha az miras düşer tabi bölündüğü için


  • dusundumdusundumdurdum  (12.09.13 22:56:25) 
açacağınız davayı kazanırsınız, hakkınız olan 1/5 oranı alırsınız. eşinizin kardeşinin de sizin lehinize tanıklık etmesi ya da onun da davacı işinizi kolaylaştırır.
miras hukuku zor bir alan değildir, herhangi bir avukat bu davanın altından kolaylıkla kalkar.

  • de jure  (12.09.13 23:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.