[]

cv gönderirken

iş aradığım için sürekli kariyer.net gibi sitelerden başvuru yapıyorum. geçenlerde bir arkadaşım, çalışmak istediğim firmaların bir listesini yapıp, internet sitelerindeki kariyer bölümüne cv göndermenin yanısıra, o firmaların insan kaynakları müdürlerinin ve yardımcılarının mail adreslerini bulup, bir önyazıyla beraber cv mi göndermemi söyledi. sizce bu etkili ve doğru olur mu? olursa buna ne tür bir önyazı yazmak gerekir, daha doğrusu kariyer.net de gönderilen önyazıdan bir farkı olmalı mıdır?




 
etik ve patik olarak bir sakıncası yok, zaten o e-posta adreslerini o iş için koyuyorlar web sayfalarına, eleman aramıyor dahi olsalar sizi veritabanlarına kaydederler. en azından iyi bir ik'cı kaydetmeli diye tahmin ediyorum.


  • cozefka  (29.03.09 17:35:40 ~ 17:36:07) 
Bir İKcı olarak soyleyebilirim ki evet mail yoluyla gonderdiğiniz cv ler alınıp, incelenip klasorleniyor. Ancak sunu soylemem gerekir ki ilk etapta bakılan yer kariyer.net-secret.cv gibi siteler. cunku genelde cogu ikcı ilgili departman mudurune-yoneticisine cv sunarken kariyer sitelerinden "ilana" direkt basvurmus kişileri gonderirler. bu surecte yeteri kadar kaliteli cv gelmediyse ilana o zaman havuz cvlerine basvurulur ve beklentilerle ortusen cv ler aranır. önyazının cok onemli oldugunu dusunmuyorum acıkcası. cv nin kuvvetli olması, aranan pozisyona ne derece uygun oldugunun vurgulanması daha onemli bence. ben okuyorum onyazıları ama su ana kadar hiç bir yoneticinin "aaa adam ne guzel onyazı yazmıs bi cagır goruselim" dediğini gormedim. zaten bazı ilanlarda "onyazı zorunludur" ibaresi olur. o zaman yazılmalı elbette. umarım cevap olmustur.


  • zartanyan  (29.03.09 17:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.