[]

web'den "audio record"

Selamlar,
Bir video var. Bunun sadece sesini kaydetmem lazım. Youtube filan değil, başka bir site. Yani mozilla'nın eklentilerinin çalışabileceğini sanmıyorum.
Zaten biraz bakındım ama bulamadım.

Şu an yapabildiğim videoyu açıyorum, audacity ile kayıt yapıyorum. Ama sesler dışarıdan alındığı için kalitesiz. Ne önerebilirsiniz başka?

Audacity'den sesi kaynağından kayıt filan gibi bir şey yapabilir miyiz?

 
saatin yanındaki ses seviyesi şeyine sağ tık yapıp "kayıt cihazları"nı seç. orda listeye sağ tıklayıp devredışı cihazları göster de orda "rec playback" veya türkçe muadili tadında bişe çıkcak. ona tıkla özelliklere gel orda en altta cihazı etkinleştir de sonra tamama bas. sonra cihazın üstüne tıklayıp varsayılan yap.

sonra audacity'den tekrar dene. olmadı giriş cihazı ayarlarından bunu seç. bu şekilde skype'dan arkadaşlarına dinlediğin şarkıyı falan da yollayabilirsin.
  • yuto  (10.09.13 19:39:37) 
teşekkürler hızlı cevap için. bende listede üç cihaz görünüyor (ikisi mikrofon, biri sb-x-fi-surround 5.1. pro). devredışı cihazı göster dediğimde ek bir cihaz göremiyorum.


  • puc  (10.09.13 19:48:23) 
her bilgisayarın donanım sistemine göre değişiklik gösterebilir. saatin yanındaki hoparlör simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarına tıkla. oradan stereo karıştırıcıyı aktifleştir.


  • goodz  (10.09.13 20:08:12) 
videoyu indir daha sonra moviemaker ile aç ordan filmi kaydet de ve mp3 seç


  • edip  (10.09.13 20:23:30 ~ 20:24:50) 
Videoyu indirmek için Real Player'ı denediniz mi? YouTube falan farketmiyor onun için pek.


  • arcsinx  (10.09.13 20:32:19) 
@goodz: stereo mix bende yok, görünmüyor. youtube'da bu gibi görünmeyen durumlarda realtek'den driver indirin diyor. İndirdim 80 MB driver'i. yükledim halen görünmüyor.
@edip: video'yu pratik bir şekilde indirebileceğimi pek zannetmiyorum ama aşağıda @arcsinx'in dediği yolu bir deniyim. Olursa moviemaker'dan deniyim.

  • puc  (10.09.13 20:42:22) 
en kötü 2 taraflı bir kulaklık kablosu(3,5mm) bul bi ucunu bilgisayarın ses çıkışına öteki ucunu mikrofon girişine tak varsayılan aygıtı da mikrofon girişi yap.

bir de stereo karıştırıcının adı sb-x-fi-surround 5.1 olabilir, onu denedin mi?
  • yuto  (10.09.13 21:24:44) 
@yuto: denemedim. Teşekkürler bir de onu deniyim.


  • puc  (10.09.13 22:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.