[]

backpacking meselesi

sevgili sırt çantalılar,

ilk defa bi hafta/10 gün dağ bayır yürümeye gidiyorum ve 45-50 litrelik sırt çantasına ihtiyacım var. Dolayısıyla sorularım var;

-bu çantaların ikinci eli bulunur mu?
-sıfırının ederi nedir? 140 liraya evolite storm buldum, makul mudur?
-evolite dandik midir, baktığımız çantanın dandik olup olmadığı nasıl anlaşılır?
-bir backpack in olmazsa olmaz özellikleri nelerdir?
-ankara'da ülkealan dışında indirim yapabilitesi olan outdoor mağazaları, çantacılar var mıdır?

ayrıca her türlü tavsiyeye de açığım.

şu fakire bi yol gösterin, sağolun, varolun.

 
backpack olayında büyüklükten çok fonksiyonel olmasına dikkat edin. 45-50 litrelik çantayı dolduruyosun, 20-25 kg ağırlık oluyo, sora hammal gibi takılmak zorunda kalıyosun. o yüzden daha ufak ama fonksiyonel çantalara bakmanızda yarar var bence, belli bi süreden sonra işkence oluyor başka bişi değil.


  • rentts  (09.09.13 14:42:38 ~ 14:42:53) 
10 gün boyunca sırtınızda olacaksa kaliteli olmasına özen gösterin diye başlıyorum. ayrıca çadır, uyku tulumu ve de mat da olacaksa 50 litre çanta yetmeyebilir. günübirlik yürüyüşler için 30-40 litre yeterli olacakken kamp yükü ve de mutfağı taşıyacaksanız en az 55-60 almanızı tavsiye ederim. ben 85 litre kullanıyorum kamp için, günübirlik yürüyüşler için 35 ve 38 litrelik 2 tane çantam var.

sorularınıza geçeyim,
-ikinci el pek bulunmaz. internetteki outdoor kulüplerinin ya da topluluklarının sitelerinde ya da facebook gruplarında satanlar olabilir oralara belki bakabilirsiniz.
- istediğiniz litredeki bir çanta için fiyat aralığı 70 liradan başlar 700 liraya kadar çıkar. sırt sisteminin ayarlanabilir olması, ortopedik olması, nefes alabilir olması, çantanın kumaşının-dikişlerinin ve de fermuarlarının kaliteli olmasına kadar onlarca etken fiyatını etkiler. evolite almayın hayır.

-evolite alt sınıf bir markadır. kimi ürünleri alınabilir ama çantasını almayın.

- bir backpack alırken önce gidin pahalı 4-5 modele bakın. elinizle kumaşı test edin sonrada ucuz bir ürüne bakın o dakikadan sonra kaliteli kumaş nedir öğrenirsiniz. çanta seçerken çantayı çekiştirin iyice. dikişlerinin sağlamlığı, dikişlerin yalıtımının yapılmış olması, fermuarlarının kaliteli olması çantanın kullanışlı olması, sırt sisteminin ayarlanabilir olması, nefes alan ya da hava geçisi iyi olan bir sırt yapısının olmasına özen gösterin. bu kadar özelliği nasıl kontrol edeyim diyorsanız bu konuda iyi olan bir markanın backpackini alın. kalite konusunda son olarak elinizde 30 kilo yük olsun. dandik bir çantada 30 kilo yükü olduğu gibi hissedersiniz. 1 hafta eklem ağrısından kımıldayamazsınız. iyi bir çanta yükü vücudunuza dağıtır okul çantası taşıyormuş hissi yaşarsınız.

- ankara konusunda bir bilgim yok.

son olarak,
tek seferlik bir şey olmayacaksa iyi bir marka alın. avrupa'nın benim gözümde en iyisi deuter'dir. 30-40 litre arası çantaları 200-350 lira arasındadır. 50-85 litre arası çantaları 300-700 arasındadır. ömürlüktür hepsi sahip olduğum 3 çanta da deuter'dır öyle söyleyim.

yine çok kaliteli olarak söyleyebileceğimiz lowe alpine, mammut,ferrino ve de the north face var. orta kalitede jack wolfskin, marmot, tatonka, millet, salewa alınabilir.

eh işte diyebileceğim, karrimor, timberline, columbia ve de lafuma'yı sayabilirim. bu saydığım markalardan hangisini alırsanız alın sizi yarı yolda bırakmaz. bütçenize öre seçebilirsiniz. dediğim gibi bir çoğunu test etme imkanım oldu en iyisi deuter benim gözümde.

bir kez daha tekrar edeyim, çantayı kullanacağınız alana göre litre seçimi yapın. ayrıca dışında perlonların olup olmadığına dikkat edin. gerektiğinde mat ya da uyku tulumunu dışarıya tutturmanız gerekecektir o yüzden bunlar önemli. bir de yağmurluğu olsa iyi olur çantanın.
  • granger  (09.09.13 15:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.