[]

Diseti cekilmesi&kanamasi salgin olabilir mi?

Ey diseti sevenler, sevgili dis hekimleri, pek muhterem buyuklerim, sevimli kucukler, dangalak yasitlarim... daha evvel baska bir soruya yanit kisminda konuyu dile getirmeme ragmen ordan sonuc alamayinca tekrar yazmak zorunda kaldim.

Simdi sorun sudur: son gunlerde diseti cekilmesi ve kanamasi problemi yasiyorum. isin enteresan tarafi, ayni yerde calistigim 2-3 arkadasimin daha ayni zamanda ayni sorunu yasamasi. dbunun nedeni ne olabilir? ha ekleyeyim, 3 ogun yemekleri beraber yiyoruz, ayni yemekten yiyoruz yani. bu topluca bir vitamin eksikligi midir, yoksa bir tur salgin filan olabilir mi boyle bir sey? sunu da ekleyeyim; dislerimi duzenli fircalarim ve uzun zamandir hep sensodyne kullaniyorum zaten. hayatta dis agrisi, curuk muruk olmadi bende. dislerim saglikliydi. bulundugum ulkedeki dis hekimlerine guvenemiyorum. dislerim pit pit dokulur mu? naapmam lazim?


 
diş etleriyle ilgili sorunun direkt sebebi midir bilmiyorum ama sensodyne i her zaman kullanmak doğru değilmiş. bizzat bir doktordan duymuştum. sadece dişlerde bir sorun olduğunda kullanılmalıymış. aklınızda bulunsun. isterseniz normal bir diş macununa geçip bir süre öyle deneyebilirsiniz.


  • gabircik  (28.03.09 07:54:40) 
Bu tür durmlrda diş etinden dişe dogru fırçalamak gerektiğini duymuştum. Dişten diş etine dogru fırçalamamak gerekiyormuş. Bu konuda uzman değilim onuda belirtiyim


  • tocancun  (28.03.09 11:03:25) 
Sert bir fırçayla günün stresini atar gibi fırçalamak fena hırpalıyor diş etlerini, bende oldu. Mümkün mertebe yımşak olcak, hem fırça hem eliniz. Oral b cross bilmemnenin en yımşağını tavsiye ediyom. Diş eti çekilmesi felaket bişeydir, tedavisi feci yoruyor, geçenlerde tedavisi gören biriyle tanıştım, oradan biliyorum. Konuşmanız falan deişiyo. Bizimkiler'deki cemil abi gibi oldum ama oyle hakkaten.. Dilerseniz o kişiye ulaşmayı deneyip çok memnun olduğu doktorunun telini ele geçirebilirim. Ha bi de sigara ve asitli içecekler çok seviyolar diş etlerini çekmeyi.. Sıcak soğuk geçişleri de çok fena. Sıcak bişeyi buz gibi kolayla götürmek gibi. Yemekleri de kesin deiştirin. Zeytinyağlılardan gibin bi süre. Yedikleriniz ve içtikleriniz çok sıcak ya da soğuk olmayınca daha iyi oluyo.


  • eugenick  (28.03.09 11:07:31) 
diş eti çekilmesinin en etkili yöntemi diş ipi kullanmaktır. kendimde aynı dertten muzdaribim ve diş hekimimin bana emrettiği şey bu. günde 1 kere mutlaka yapacaksın diye. eğer yine geçmezse -ki sadece diş ipi değil tabi, yediğin içtiğin, diş fırçalama şeklin, kullandığın fırça ve macun, hayatı yaşayış halin de etkiliyor tabi, hemen bir diş hekimini görmen lazım...


  • son nefes  (28.03.09 12:19:04) 
diş eti hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. bunu genelde yiyip içtiklerinize bağlıyorlar ama tamamen aileden de gelebiliyor. annemde de var bende de var misal. önlemek için tedaviye başladım ama kullandığım diş macunu sensodyn değil diş eti için özel bir macun. eczanelerde bulunabiliyor. iyi de geldi açıkçası. ama diş eti çekilmesinin bir nedeni de diş taşları oluyor. taş tedavisinden sonra diş eti tedavisine geçmek gerekiyor. o taşlar temizlenirken akan kanın haddi hesabı yok. aman aman. benim de yakında dökülmek üzere dişlerim ne yapacağım bilemiyorum.


  • ozdek  (28.03.09 14:12:55) 
bu tip durumlarin bulasici olmasi soz konusu degil. muhtemelen dis eti hastaligi ya da fircalama aliskanliklarinizla ilgili bir problem soz konusu olabilir. dislerinizi fircalarken hassas davranin ve mumkunse dis ipi kullanmaya baslayin.


  • knipeos  (28.03.09 17:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.