[]

yeşil kart alabilir miyim?

21 yaşındayım, üniversiteden yeni mezun oldum, işsizim ve herhangi bir gelirim yok. daha önce babamın sağlık güvencesinden yararlanıyordum, şimdi hiçbir sağlık güvencem yok. gss istemiyorum, özelde falan işim olmaz, sadece devlet hastanesine gidebileyim yeterli. babamın geliri beni bağlıyor mu bilmiyorum, valiliğe/kaymakamlığa başvursam yeşil kart çıkar mı benim için?

ikinci üniversite için kaydolsam tekrardan babamın sigortasından faydalanabiliyor muyum bir de?


 
babanla aynı evde kalıyorsan babanın geliri seni de bağlıyor, hane halkı geliri diye bişey var.


  • niye ama  (04.09.13 23:21:07) 
ya babam gelirini paylaşmıyorsa?


  • odiyus  (04.09.13 23:22:23) 
GSS sistemine geçmeden evvel babanızın sağlık güvencesinden faydalanıyorsanız, okul bittikten sonra da bu imkanınız devam ediyor. Tabi bu sürenin devamlılığında cinsiyetiniz de önemli. Kız çocukları -en son, bildiğim kadarıyla- evlenene kadar anne ya da babasının sağlık güvencesinden faydalanabiliyordu. Erkeklerde yaş sınırlaması var diye hatırlıyorum.

Bunların dışında, ikametgahınızın bulunduğu, yaşadığınız eve giren gelirin belgelenebilen kısmı belirlenen miktarın altındaysa da ek olarak hiçbir ödeme yapmadan sağlık hizmetinden faydalanabiliyorsunuz. Size tavsiyem yakınınızdaki SGK'ya gitmeniz. Evinize giren gelir belirli bir miktarın altındaysa, mal mülk de aynı şekilde az miktarda veya yoksa (sizden bir form doldurmanızı isteyeceklerdir) ek ödeme yapmadan sağlık güvencesinden faydalanabilirsiniz. Geciktirmeyin derim...
  • bende bir resmin var  (04.09.13 23:31:15 ~ 23:36:07) 
kız değilim, o yüzden faydalanmaya devam edemiyorum. hesaplamalarıma göre, eve giren gelirin kişi başına düşen miktarı asgari ücretin 3/1'inin altında çıkmıyor. sanırım gss kapsamında para ödeyeceğim. en kısa zamanda sgk'ya uğrayacağım. teşekkür ederim ilginiz, alakanız için.


  • odiyus  (04.09.13 23:39:20) 
diğer sorumun yanıtını bilen var mı peki?


  • odiyus  (04.09.13 23:42:08) 
SGK'ya gittiğinizde gelir tespiti yapacaklardır. Size, ikametinizin bulunduğu evde yaşayan 18 yaşından büyük herkesin imzalaması gereken bir başvuru formu vereceklerdir. Sonra sistem üzerinden, varlık ve gelirleriniz tespit edilecek.

Gelir tespiti sonrası, ailenizdeki kişi başına düşen aylık gelir belirlenen miktarın altında ise hiçbir ödeme yapmanız gerekmeyecek. Bu şekilde yararlanmanız için, brüt asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şimdi baktım, 1.021TL/3 ( =340TL )formülü işe yarayacaktır sanıyorum. 340TL ile 1.021TL arasında bir gelir var ise 35-40 lira civarında aylık ödemesi var.
  • bende bir resmin var  (04.09.13 23:57:59 ~ 23:58:21) 
Rica ederim bu arada, umarım faydası dokunur.

İşlemlerin kafanızda netleşmesine yardımcı olacağını düşünerek şu adresteki form örneğine bakmanızı tavsiye ederim. GSS gelir tespiti form örneği:

www.ssk.biz.tr
  • bende bir resmin var  (05.09.13 00:02:23 ~ 00:03:49) 
dostum onu anladım. ikinci üniversite kapsamında kaydolsam tekrardan babamın güvencesinden yararlanabilir miyim diye bir soru sormuştum yukarıda, onu kastettim ikinci soru olarak.


  • odiyus  (05.09.13 00:03:52) 
Affedersin, gözden kaçırmışım. Eğitimin devam etmesi durumunda erkek çocukları 25 yaşına kadar faydalanabiliyor diye biliyorum.


  • bende bir resmin var  (05.09.13 00:07:40) 
Aşağıdaki adresten 6. sorunun yanıtı işinize yarar sanıyorum.

www.hurriyet.com.tr
  • bende bir resmin var  (05.09.13 00:08:42 ~ 00:13:16) 
ben yazarken gelmiş diğer yorumunuz, şimdi inceleyeceğim. çok çok teşekkür ederim tekrardan. sağ olun. :)


  • odiyus  (05.09.13 00:10:15) 
Rica ederim, işinize yarasın yeter ki. :)


  • bende bir resmin var  (05.09.13 00:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.