[]

Yaş küçültme..

Mahkemeyle yaş küçültmek mümkün mü? Gerekli olan şeyler nelerdir? En fazla kaç yaş küçültülebilir?

Herkese teşekkürler, zormuş iş uğraşmaya değmez herhalde..


 
mümkün ancak küçültmek büyütmekten daha zor.


  • hoppala  (04.09.13 00:18:01) 
benim bir arkadaşım yaşını büyültmüştü geçen sene, tam prosedürü bilmiyorum ama ailesine dava açmıştı. beni geç yazdırdılar diye, ortalama 1-2 ayda hallolmuştu yanlış hatırlamıyorsam.


  • arockm  (04.09.13 00:18:13) 
yaşının nüfus cüzdanında yazandan daha küçük olduğunu kanıtlaman lazım. ki o da sana lazım. artık doğum belgesi olur vs. ama mahkemelerde yaş küçültme ve büyütme artık çooook zor.


  • yemrem  (04.09.13 00:19:36) 
ben de hep merak etmişimdir.bu yaş küçültme büyütme nasıl yapılabilir diye?herşey kayıt altında değil mi?


  • rock n roll  (04.09.13 00:20:10) 
kemik yasina bakiyorlar diye biliyorum


  • evil genius  (04.09.13 00:24:47) 
Elimizde kanıtlanabilir herhangi bir belge yok, aileye dava açılacak bir mevzuda yok, eskiden evde vs. yapılan doğumlarda bu şekilde değiştiriyormuş ama şimdi her şey hastanede kayıtlı, buna rağmen insan sadece değiştirmek istediği için yaşını küçültemiyor mu? Sebepsiz yere yani..


  • mutekebbir  (04.09.13 00:25:26) 
bi ara hukuk forumlarından çıkmıyordum, oradan okumuştum. yaş küçülmüyor bildiğim kadarıyla, yanlış yazıyorsa düzeltilebiliyor.

küçültmek daha zor tabi. beni geç kaydetmişler diye bir şey var ama erken kaydetmişler diye bir şey olamaz. ancak senden önce doğup yaşamayan kardeşin nüfus kağıdı kullanılmış olabilir. o zaman bir raporla halledilebilir diye düşünüyorum.

gene de forumları iyice bi okuyun derim. benzer örnekler görürsünüz zaten. hukuki.net filan...
  • supergirl  (04.09.13 00:37:40 ~ 00:38:24) 
o zaman bu işleri takip etmiş biri olarak 1. ağızdan cevap vereyim.

öncelikle işin uzun ve karanlık bir tünel olduğunu belirteyim.

yaşını değiştirme aralığın doğum tarihinle nüfus tescil tarihinin arasında olmalı. yani doğduğun tarihle sana ilk nüfus cüzdanı çıkartıldığı ya da devlete başvurulup bizim mutekebbir isimli bir evladımız oldu dedikleri tarihlerin arasında oynama yapabilirsin.

örneğin ; nüfus cüzdanında doğum tarihin 01.01.1985 ve nüfus tescil tarihin 01.01.1990 . buna göre sen bu iki tarih arasında oynama yapabilirsin. tescil tarihinden daha ileri bir tarih seçemezsin. gerekçe ise doğmamış çocuğa kimlik çıkartılamayacağıdır.

tabi bu arada doğumunun resmi bir evrakla yapılmamış olması gerekiyor. hastane, sağlık ocağı , ebe vs kaydı resmi evrak sayıldığından, farz-ı misal 01.01.1990 tarihinde mutekebbir isimli bir çocuk doğmuştur işte bu da doğum belgesi ile nüfus dairesine kaydın yapılmışsa bu işi başlamadan bitir.

yani sana şu aşamada iki bilgi lazım.
1. doğum kaydın hastane doğum belgesi ile mi yapılmış yoksa beyan usulüyle mi ?
2. nüfus tescil tarihin

bu iki bilgiyi de bağlı bulunduğun nüfus müdürlüğünden öğrenebilirsin. ancak bu bilgilere erişmede sıkıntı yaşayabilirsin çünkü doğum kaydı sadece nüfus kütüğünün olduğu nüfus müdürlüğünde gözüküyor. ordaki memurlara daha uygun bir dille biraz mağdur pozisyonunda anlatırsan yardımcı olurlar. bu gibi durumlarda her zaman işe yarar.

bunların sonucunda eğer doğum kaydın beyan usulüyle yapılmış ve nüfus tescil tarihin ileri bir tarihse asliye hukuk mahkemesine nüfus müdürlüğünü yaş tashihi konusuyla dava edeceksin. ailenden iki kişi şahit göstereceksin. ben mutekebbiri tanıyorum doğum tarihini 85 olarak yazdırdık ama kendisi 89 yılında doğdu derlerse olabilir. tabi takdir yine de mahkemenin.
  • buubuu  (04.09.13 02:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.