[]

Sevgili smartphonecular...

Hala 3510'dan hallice bir cep telefonu kullanmakta olan ben, gelişen teknoloji karşısında pes edip bir smartphone almaya karar verdim. Zira bu işler aldı yürüdü. İnsanlar uygulama indirip kaldırmaktan, gps'lerden filan bahsediyor; bense aval aval bakıyorum. Utanmaya başladım.

Oyunda, fotoğraf çekmede filan gözüm yok. Umrumda değil. Benim için mühim olan, işletim sistemi Android olsun (versiyonlarından hiç anlamıyorum), internette gezinebileyim, Twitter'a, maillerime vs bakabileyim, GPS kullanabileyim,
bir de ihtiyacım olan bazı uygulamaları (Runkeeper, Runtastic vs) sorunsuzca kullanabileyim...

Huawei Vision U8850 diye bir cihaza denk geldim. ( bit.ly ). 350 TL ve biraz eski bir model galiba. Yukarda saydığım ihtiyaçlarım doğrultusunda, bu alete para vermem mantıklı mı? İhtiyaçlarımı karşılar mı? O karşılamazsa ne karşılar?

Bir de şunlar var mesela:

HTC Explorer: bit.ly
Samsung Galaxy Y: bit.ly

Bütçem 350-400 TL civarı. Başka tavsiyelere de açığım. Ne alayım ben? Başım döndü yeminle.

 
ikiside çöplük bence ne ram i ne de ekran boyutu yeterli

ikinci el temiz htc leo al istediğin işletim sistemini yükle
ister windows ister android

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com
  • alixkandemir  (03.09.13 20:43:01 ~ 20:58:23) 
bu cihaz mantıklı mı diye sormuşsun da android başlı başına mantıksızlık.


  • iorveth  (03.09.13 21:02:11) 
@alixkandemir

Ram'i saydıklarımdan hangisine yetmiyor ki? Uygulamalara mı?

@iorveth

Neden mantıksız?



Bir de bu cihazlarda dahili hafızanın düşük olması çok problem yaratır mı? Bir şey okudum. Bazı uygulamalar sadece dahili hafızaya kaydedilirlerse kullanılabiliyorlarmış. Karta kaydedersen çalışmıyorlarmış. Böyle bir şey var mı?
  • youkoso hitori bocchi  (03.09.13 21:32:23) 
öncelikle android'in mantıksız bir seçim olduğunu düşünmüyorum o yüzden iorveth'e katılamayacağım. şu anda akıllı telefonlarda piyasayı domine eden iki işletim sistemi var: ios ve android. ios cihazların fiyat bandı çok yukarılarda olduğundan 1000 lira ve altı bütçeler için android gayet mantıklı bir seçim bence.

bir hafta önce tertemiz garantili sony ericsson live with walkman sattım 400 tl'ye. keşke size denk gelseydi. aradığınız özelliklerin hepsi vardı.

öncelikle sizin mesajınızdaki telefonların hepsi küçük ekranlı ve düşük özellikli modeller. temel ihtiyaçlar için ok fakat internette gezerken bile yoruluverir o cihazlar. bir de dokunmatik telefon için o ekran boyutları çok mantıklı değil. 3,5 inç ve üzeri cihazları yoklamakta fayda var.

dahili hafıza konusuna gelirsek, uygulamaların hemen hemen yarısı sadece dahili hafıza ile çalışabilecek şekilde androidde. yani 32 gb kart bile taksanız bir süre sonra telefon hafızası dolacak ve yükleyebileceğiniz uygulama sayısı sınırlı kalacak. tabii bu dünyanın sonu değil. root işlemi ve link2sd adlı program ile dahili hafıza sorunu tamamen aşılabiliyor. ama biraz teknik bir işlem.

android'de işletim sisteminin sürümü ios kadar fark etmiyor. mesela seneler önce çıkan 2.3 için yazılım desteği hala devam ediyor. ama en azından ics (android 4.0.3-4.0.4) destekleyen bir cihaz almakta fayda var.

teknik özellik olarak da 512 mb ram ve en az 300 mb dahili hafızası olan bir cihaz işinizi görecektir gibi geliyor.

şu anda aklıma net bir model gelmiyor ama kendi bulduğunuz modelleri gsmarena.com'da aratarak ram, hafıza, ekran boyutu, android sürümü gibi özelliklere bakabilirsiniz.

son olarak büyük markalardan (htc, sony, samsung, lg...) şaşmayın. ne üdüğü belirsiz android telefonlar dolanıyor piyasada, pişman olursunuz.
  • spanglish  (03.09.13 22:02:57) 
xperia tipo. ikisini de katlar


  • kutukcu  (04.09.13 16:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.