[]

Gsf vs Eğitim Fakültesi (resim) ??

Daha öncede sormuştum fakat kimse ilgilenmedi (www.eksiduyuru.com). O zaman biraz uzunca yazmıştım,okumayı sevmeyen bi toplum olduğumuz burdan belli kimse okuyup ilgilenmedi bile ..
Pekala özet geçeyim. Cevaplarsanız sevinirim çünkü geleceğim sözkonusu. Marmara Eğitim Fakültesi(Resim) okursam mı daha iyi bi geleceğim olur yoksa Marmara Gsf Geleneksel Türk Sanatları okursam mı ?

ps: Öğrentmen olmayı düşünmüyorum eğitimde okursam. Kendimi geliştirebilecek bi adamım. Grafik/illustrasyon la ilgilenmek istiyorum. Eğitime gidersem 2.sınıfta grafik seçip mezun olunca da istediğim alanda çalışma imkanım var mı ?

Beni asıl düşündüren eğitim fakültesi yada gsf çıkışlı olmak ?

 
geleneksel türk sanatları okuyarak resim öğrenemezsin. çinici halıcı mı olucan ilgin yoksa hele eğlenemeyebilirsin.

edit: eğlence aranmaz gerçi lisansta çok sıkılırsın daha doğru bir tarif.
  • mula  (03.09.13 14:50:12 ~ 14:50:58) 
Sonunda ilgilenen biri çok teşekkürler.. Bu tarz şeyler duymaya ihtiyacım var.. Açıkta kalmamak için seçtiğim bir bölümdü o (yanlış bi davranış farkındayım ama başka seçeneğim yoktu o an uzun hikaye) .. Fakat hep aklımda grafikle ilgili bölümler vardı,ilerde kariyerimi bu alanda yapmak istiyorum ...


  • yqzkrttpli  (03.09.13 14:55:12) 
resim öğretmenliği okuyan bir arkadaşım var. son sınıf şimdi ünlü bir ressamın atolyesinde çalışıyor. bölümüyle ilgili de söylediği sulu boya üzerinde bile iki ay durmuşlar boyaları mı iyi öğrenmeleri gerekiyomuş öyle bişi bak yalan olmasın. ama hep resim yapıyolar resmi seviyosan çok fark etmeyecektir bence. arkadaş severek okuyodu.


  • mula  (03.09.13 14:59:08) 
"Eğitime gidersem 2.sınıfta grafik seçip mezun olunca da istediğim alanda çalışma imkanım var mı ?"

Hala buradan yanıt gelmediği için diyorum, yanıt gelirse kaale alma: bu sorunu okulun/bölümün öğrenci işlerine sor, en sağlıklı yanıtı oradan alırsın. Ama çoğu bölümde çift anadal yapma imkanı varken resimde neden olmasın? ama eğitim fakültesi ile gsf arasında çap yapabilme imkanı var mı bilmiyorum, gerçi farklı fakülteler arasında da öyle bir imkan oluyor bazen, bunu da sor derim. olmadı geleneksel türk sanatlarına geçer, grafik ile çap yaparsın. en güzeli okula sormak aslında.

önceki duyuruna baktım da, yukarıdakiler işine yarar mı bilemedim, problemini tam anlamadım daha doğrusu, bölümler arası geçiş yapma imkanın mı var, eğitim fakültesinde resim bölümü nasıl kazanılıyor tam anlamadım :/ ama resimden grafikle ilgilenen olur ya, niye olmasın ki? en yakın şey grafiğe. diplomada yazan da önemliyse bilemiyorum ama.
  • pasp  (03.09.13 15:49:17) 
Problemim şu dostum. Hali hazırda Marmara GSf de geleneksel okuyorum fakat bölümümü sevmiyorum. Bu yıl sınava tekrar girdim fakat eğitim fakültesinde girdim. Resimde yedeklerdeyim,kayıt yaptırabilme ihtimalim var. Kime sorarsam sorayım gsf yi bırakıp eğitim fakültesine geçmek saçmalık diyor. Fakat eğitim fakültesinde 2. yıl bölüm seçimi oluyor grafik,resim,iç mimarlık,seramik,tekstil diye. E benim hayalimde hep grafik olduğu için de eğitime geçeyim diye düşünüyorum. Çap mevzusuna gelince de bölümüm sevmediğim için notlarım pek de yüksek değil hatta şuan okulda 4. yılım fakat 2. sınıfı okuyacağım mesela (bıraktığım için), doğal olarak çap yapma imkanım yok. Bu sebeple eğitime geçmek ya da kendi bölümümden mezun olup sevmediğim işi yapmak konusunda kararsızım. Baya karmaşık işin doğrusu.. Kendi bölümümden mezun olursam gsf mezunu olacağım ama eğitime geçersem de eğitim fakültesi mezunu olacağım.. Kafamda milyon tane soru,hepsi birbirine geçmiş .. Sizi de sıktım bu konularla ama durum bu =/


  • yqzkrttpli  (03.09.13 17:36:18) 
İlginiz için çok teşekkür ederim bu arada ...


  • yqzkrttpli  (03.09.13 17:37:34) 
:) öncelikle insanları sıkıyor olsan sana yanıt vermezler, burada herkes birbirine yardım için var, o yüzden öyle düşünme. çok aptal sorularıma yanıt veren nazik insanlar var burada -kaba saba insanlar da var tabi, bir kaç kere denk geldiği oldu, onları da görmezden gelivirirsin gari-

soruna gelince, gsf mezunu olmak ile eğitim fakültesi mezunu olmak arasında bence çok bir fark yok, ama senin çalışmak istediğin piyasası bilmediğim için bir şey diyemiyorum. ben mühendisim, son zamanlarda uluslararası ilişkilerden mezun ama köklü bir sigorta şirketinde çalışan bir arkadaşım için iş bakıyorum, gördüğüm kadarıyla çok spesifik bir iş olmadığı sürece, farklı disiplinlerdeki bölümlerden pek çok mezun, aynı işi yapabiliyor, en azından iş ilanlarında istenen özelliklere baktığımda, gördüğüm bu. çünkü çoğu iş, aslında iş yerinde öğreniliyor, dört senelik bir lisans bölümünden mezun olman yeterli görülüyor.

senin durumun böyle değil, spesifik. aynı ar-ge için mühendis aranıyor olması gibi. yani demeye çalıştığım, sen her halükârda bir sanat bölümünde okuyacaksın, ona göre bir işin olacak. doktorluk gibi diyeyim ya da. ama şahsi fikrim, sen gsf'den geleneksel türk sanatları ile çıkıp da, yanında çap da yapamayacaksan, üstelik de sevmiyorsan, bence buna devam etmenin bir anlamı yok. eğitim fakültesinde ikinci sene bölüm ayrılmaları oluyor ve grafik okuyabiliyorsun, bu durumda eğitim fakültesi mezunu bir grafik öğretmeni olacaksın, ama bu grafiklik yapamayacağın anlamına gelmiyor, değil mi? tamam, belki ünvanın grafiker olmayacak, ama artık bilgeadam gibi kurslardan bile -ki tasvip ettiğim bir yöntem değil ama- sertifika alıp grafiker olan var. tabi dört sene okuyanın çok daha farkı vardır bu adamdan, ama iş buluyor mu, buluyor. gerçi sadece web üstünde yapılan işleri falan yapıyorlar sanırım, ama emin değilim, çok da konuşmayayım. neyse, senin ünvanın öğretmen de olsa, sen bu işi yapabileceksin. bu durumda eğitim fakültesinden mezun görünmen ya da ünvanın seni etkilemeyecekse, direkt eğitim fakültesi tabi.

ha, şu da var: matematik öğretmeni ile matematik bölümü okuyanın arasındaki fark gibi: grafik öğretmeyi öğrenmek ve grafikerlik yapmak arasında fark vardır muhakkak, ama sen sevdiğin alanda kendini de geliştireceksin, o yüzden bence eğtim fakültesi daha iyi. gsf'den şu halinle çıkınca her türlü dezavantajlısın çünkü: ortalaman düşük, yükseltmen imkansız değil ama zor. bölümünü sevsen gene elinden geleni yaparsın, sonra da akademisyenlik ya da yurt dışı düşünürsün -türkiye'de bunların harici ne yapabilirsin bilmiyorum, belki müzeler falan ama onlara da kimleri aldıkları malûm- şu durumda eğitim fakültesi +1 derim ben.
  • pasp  (04.09.13 17:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.