[]

PTT Kargo "Teslim Edildi" -Postacı mı çalıyor?

Merhabalar..

İstanbul şehiriçi gelen kargolarım vardı, 12 tane. 1 tanesi bu hafta gönderildi ve 2 gün sonra getirdiler. Diğer 11 tanesi geçen cuma-cumartesi gönderilmiş ve bu hafta Avrupa yakasına girişleri yapılmış, 1-2 gün içerisinde dağıtıcıya verilmiş. Barkodla sorgulama yaptığımda "teslim edildi" yazıyor, teslim alan da benmişim güya. Postacıların bahçeye atıp kaçtığını, komşuya bıraktığını falan duymuştum da, hiç gelmeden "teslim edildi" yazmasına ne diyeyim bilemedim. Sizin başınıza da geldi mi böyle bir şey? Bunları postacı mı çalıyor? Yani kendisi imza atıp cebe mi indiriyor çakkal?

Postahanede sordum, burada yok dedi. Topkapı dağıtım merkezi'nin numarasını verdi, ama telefonla bir şey çözülmediğini çok duydum o yüzden hiç tenezzül bile etmeyeceğim. PTT'ye e-mail gönderdim, dönmezlerse BİMER'e de mesaj göndereceğim.

Sizce ne yapayım?
Postacının daha sonra getirme ihtimali var mı?

 
açıkcası aynı durumla ben karşılaşsaydım, dağıtım merkezlerine kadar gider olay çıkarırdım. olay derken, sesimi yükselterek konuşurdum. insanlar illa ki durumun farkına varacak benimle ilginen bi vatan evladı çıkacaktır.

çok başıma gelmiştir, nazik nazik sorduğunuzda, yok şuraya sor, yok buraya sor, yok dilekçe yaz şuraya bırak. sesimi yükseltince, hemen amiri midir, müdürü müdür, çıkar, "tamam beyefendi şahsen ilgileneceğim sizinle" der.

sesinizi çıkartmadan bazı şeyler olmuyor maalesef.
  • 1tam1ayran  (29.08.13 11:02:45) 
dağıtıma çıktığı son noktaya gidin bence mümkünse ve şikayet bildirin. telefonla maille olmaz adamı karşılarında görmeden pek bişi yapmıyorlar.


  • kediebesi  (29.08.13 11:04:58) 
hangi postacıda olduğu bellidir onun, bu barkodu kim almış diye ısrar edin biraz isterseniz


  • lanc  (29.08.13 11:19:20) 
PTT çok saçma bir şekilde çalışıyor. Ya kardeşim sen resmi bir evrak taşiyorsun yada bir emanet taşiyorsun adamlar sana para ödüyor. Adam ya getirmiyor yada atip gidiyor. Şöyle bir gün birini elime geçirsem var ya :)

Cevap : Uğraşacak vaktin varsa git olay çıkar şikayet et her yere tutuşsunlar biraz. Telefonla olmaz bizzat git.
  • infernalcadre  (29.08.13 11:44:12) 
ebay ile amerikadan gelen kargoyu apartman kapısının demirlerinin arasına sıkıştırıp gitmişlikleri var. insan bi zile basmaktan aciz. bu çalışanlara nasıl davranıyolar da insanlıktan çıkmışlar


  • seljax  (29.08.13 12:05:14) 
kargomu adresim yerine 2 yan sokakta bir apartmanın girişine bırakıp atmışlıkları var. o apartmanda bir süre kaldıktan sonra sağolsun biri fark ediyor adresin orası olmadığını ve üzerinde yazan numaramdan arayıp bana haber verdi. şaka gibiler gerçekten. eğer o kişi beni aramasa o kargo kaybolacaktı. veya biri merak edip açsa yine gitti o kargo. böyle de iş bilmezler.


bence dağıtım merkezine gidip olay çıkar. çok ciddiyim başka türlü laftan anlamıyorlar çünkü.
  • tuborg yesili  (29.08.13 13:08:28) 
denizli'deyken adam gibi getiriyorlardı. istanbul'daki elemanlar hırsız ya da kafasız galiba. mahalleyi dolaşan postacı adresleri babama soruyormuş, bir de postacı efendiye soralım bakalım.

"olay çıkarma" kısmını nasıl yapalım? topkapı posta müdürlüğünde ateşli ateşli görevlilere çıkışma şeklinde mi? mesela bana sözde imzamı gösterirlerse, nasıl itiraz edeceğim?
  • vizdilva  (29.08.13 14:19:10) 
kendinden çok emin konuş. bu ülkede asarım keserim şikayet ederim demek prim yapıyor maalesef. de ki o kargo benim için çok önemliydi, eğer gerekeni yapmazsanız mahkemeye taşıyorum bu durumu hemen bugün de. eğer sana sözde imzanı gösterirlerse de hemen o imzanın kopyasını iste. bu benim imzam değil kimi kandırıyorsunuz yaptığınız dolandırıcılık de.

asla taviz verme yani. zaten sen sert çıkınca onlar önce bir yok mok der sonra yumuşarlar.eksiduyu.ru

benim bir de böyle sorunum olmuştu. bu olayda da en son yine arayıp çok sert konuştum açtım ağzımı baya yani. ertesi gün elimdeydi kargom. onların anladığı dil bu.
  • tuborg yesili  (29.08.13 14:23:56 ~ 14:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.