[]

Otomatik ödeme talimatı & suç duyurusu & karakol

selamlar,

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var.

Otomatik ödeme talimatı verdiğim doğalgaz faturam, ben taşınıp sözleşmemi iptal edince kendiliğinden iptal olacaktır diye düşündüğümden umursamamıştım. Oysa ki çıktığım binaya sonradan giren kişi doğalgaz aboneliğini kendi ismine tekrar aktifleştirdiğinde,onun faturaları, bilgim olmadan benim kredi kartımdan tahsil edilmeye devam etmiş.

ben bunu aylar sonra tesadüfen öğrenip, evsahibinden aldığım numaradan adamı aradığımda da kabul etmeyip umursamadı.

şimdi ben bu adam hakkında suç duyurusunda bulunucağım, nereye gitmem gerekiyor? olaylar ümraniye'de gerçekleşti. şu an bostancı tarafında oturuyorum. illa bu ilçelerin savcılıklarına mı gitmem gerekiyor?

Yoksa bir dilekçe yazıp mahalledeki karakola da versem olur mu?

 
önce doğalgaz firmanıza ve otomatik ödeme talimatının olduğu bankaya başvurun. sözleşmeniz iptal olduysa tahsilat yapılmaması gerekirdi.


  • nop  (13.08.13 22:18:02) 
banka nasıl olsa her türü haklı çıkacağı için hiç o işlere girmeyeyim diyorum. hukuk karar versin kimin suçlu olduğuna..


  • eskimo  (13.08.13 22:41:13) 
nop +1
bankada hata varsa zaten hukuken kaybedeceksin adama karşı. sen bankadan bizde sorumluluk yok cevabını aldıktan sonra adama dava açarsan elinde koz olur. mahkeme sorumluluk adamda değil bankadaymış diye karar verirse bu sefer bankaya dava açma hakkın olur diye düşünüyorum. tabii hukukçular daha iyi bilir.

  • inanmazsan inanma  (13.08.13 22:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.