[]

Yeşil pasaport ve 25 yaş sınırı

"Yukarıdaki 1,2,3,4,5, ve 6. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve reşit olup hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir."

20 Ağustos 1988 doğumluyum. Babamdan ötürü yeşilpasaport hakkım var. Henüz hiç pasaport başvurusu yapmadım. Eylülde yurtdışına çıkmayı planlıyorum (na şurası, yunanistan)
Sizce doğumgünümden önce yeşilpasaporta başvurmalı mıyım? (Kafam karıştı, 25'e girmiş mi doldurmuş mu oluyorum ben?)
İptal olacaksa belli bir süre kullanım hakkı tanıyorlar mı yoksa boşuna mı başvurmuş ve almış olacağım?
Bir de iptal olacaksa da başvurmanın sonraki vizelerde bir kolaylık sağlama ihtimali var mıdır ki?

Ne yapayım ağalar?

 
20 Ağustos dediğinize zaten şurada 2 hafta kalmış, dolayısıyla hiç başvurmayın. Ben de yeşil pasaport sahibiyim ve Kasım 1988 doğumluyum ve pasaportumun son kullanma tarihi Kasım 2013.
Kısacası evet, 88'liler olarak bu yılki doğum günlerimizde 25 yaşımızı doldurmuş oluyoruz ve maalesef bu durumda yeşil pasaport hakkımızı kaybediyoruz.

  • a day at the races  (06.08.13 17:34:48) 
25 yaşını doldurduğun güne kadar veriyorlar pasaportu. yani 20 ağustos son tarihi olur, bir işe yaramaz bu şekilde. bittiği günden itibaren yenisini alman gerek.

daha önce hiçbir ülkeye girişte kullnanmadığın için vizelerde bir kolaylık sağlayamaz.
  • christopher nolan  (06.08.13 17:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.