[]

29 yaşında üniversite

bu sene dgs ye girdim. sözel bölümden mezunum, sonuçlar açıklandı ve sözel puan türünde iyi bir puan aldım. ancak bazı sorunlar var onlara çözüm bulmaya çalışıyorum. denklem şöyle:

#istanbul'da çalışıyorum, dolayısıyla işten ayrılmadan istanbul'da bir devlet veya burslu özel üniversiteye gitmem gerekiyor.

#öncelikli tercih olarak fakültenin ikinci öğretim olması gerekiyor ama ikinci öğretim programlarının sayısı çok az.

#bunun dışında birinci öğretime kayıt olup devam zorunluluğu olmayan bir üniversiteye gitsem olur mu? istanbul'da devam zorunluluğunu çok da önemsemeyen veya gidip konuştuğumda bu konuda bana ufak bir imtiyazda bulunabilecek üniversiteler var mıdır?

yani, örneğin istanbul üniversitesi veya marmara üniversitesi bu konuda esnek gel kardeş diyebilir misiniz?

devam zorunluluğu olmayan çevre illerdeki üniversiteler de olabilir.

#başka bir yol da birinci öğretime kaydolup harç ücreti neyse verip ikinci öğretimlerle birlikte derse girebilir miyim?

bunların dışında sizin de farklı önerileriniz varsa çok sevinirim. fena halde tavsiyeye ihtiyacım var.

 
arkadaşım marmarada. okula gitmeden bütün sene yatarak geçti. bazı derslerde devam zorunluluğu olabilir. hocaya göre değişiyor ama genel olarak yok diyebiliriz.
ikinci öğretime gidenler birinci öğretimlerin dersine girebiliyo galiba. ama oda hocasına bağlıdır. bence ikinci öğretimlerin dersine girebilirsin. tabi iş yine hocada bitiyor.

  • durbikonusucaz  (06.08.13 02:02:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.