[]

kadınlar el ve ayak dışında tamamen örtünmeli ayeti

demin biriyle konuşuyorduk.böyle bir ayet varmış.o öyle dedi en azından.araştırdım da bulamadım.bilen yazabilir mi?




 
el ayak neden örtünmüyo onlarda fantazisi olanlar var ayıptır be :/

ben de aradım bulamadım
  • Caaannn  (01.08.13 15:38:47) 
Nisa suresiydi gaaba:
www.suleymaniyevakfi.org

  • quanche  (01.08.13 15:39:08) 
Bu durum çeviriden çeviriye değişiyor. Bazıları "ayıp yerler" diyor, bazıları "el ve ayak dışında" diyor, bazıları "ziynet yerleri" (ilk dediğimle aynı olabilir bu) diyor. Hangisi doğru, bilemiyorum. Kim bilir, belki sadece "ayıp yerleri" diyen yumuşatmıştır, belki de "el ve ayak dışında" diyen ağırlaştırmıştır.


  • adoramer3ku  (01.08.13 15:47:01) 
herkesin kafasına göre yorumladığı ayetten bahsediyorsun galiba. orda bahsedilen esas olarak mahrem yerlerin örtülmesi ama saçından bile tahrik olan sapkın kafaların olduğu bir toplumda yaşıyorsan bu tamamen örtünmelisin olarak yorumlanır doğal olarak.


  • feykalade  (01.08.13 15:53:51) 
değişik yorumlar var, yaşar nuri hoca da "abdest bölgeleri açık olabilir" diyor mesela.


  • nereye bu gidis  (01.08.13 16:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.