[]

Hastalarını taciz eden bir doktor nasıl ve nereye şikâyet edilir.

Millet şimdi şöyle bir olay var, hastamız (bayan) aile doktoruna gidiyor, doktor muayene ederken kendisine bir doktorun hastasına dokunduğundan daha farklı dokunmaya, okşamaya başlıyor. Sonra abartıp beline sarılıyor falan. Mağdur şahıs karşı koyuyor içeri bir hemşire giriyor falan vs. fakat o anki şokla bir şey yapamıyor, muayenehaneden çıkıp gidiyor.

Bu olayın üstünden birkaç ay geçmiş, kendisi birine anlatmam lazımdı diyerek bana anlattı, yarın psikoloğa gidecek.

Şimdi, ben doktoru şikâyet etmesini istedim fakat kendisi olayın üstünden zaman geçtiğini, iddiasını kanıtlayamayacağını, kimliğinin ortaya çıkacağını falan söylüyor. Yani tacize uğramış bir kadının tipik endişeleri. Ben Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve TTB'ye(?) şikâyet edebileceğini düşünüyorum. Fakat gerçekten de iddiasını kanıtlayamayıp müfteri durumuna düşebilir mi? Doktorun yeri değişir mi? Bu olaylarda prosedür nasıl işliyor bilgisi olan var mı? Bu hafta içerisinde söylediğim kurumlarla iletişime geçmeyi düşünüyorum.

 
ispatlamasını isticekler,nasıl yapacak? :(


  • rock n roll  (30.07.13 22:14:26) 
mantık çerçevesinde düşündüğümüzde taciz edildiğine dair bir kanıt olmadığından doktora bir yaptırım uygulanacağını sanmıyorum.

fakat şikayetlerde kimliğini gizleyerek şikayette bulunabiliyorsun, aklınızda bulunsun. olay davaya falan giderse kimliğini gizleyemezsin.
  • bilgedenfsaa  (30.07.13 22:14:54) 
ne ugrasacaksiniz sikayetle falan kirin agzini burnunu olsun bitsin. sikayetle cigeri sogumaz insanin.


  • ingilizce hazırlık  (30.07.13 22:15:05) 
bence de haklıyken haksız duruma düşmek isteyen bir barbarsanız gidin kırın ağzını burnunu. +1


  • isildur  (30.07.13 22:17:57) 
maalesef, ingilizce hazırlık +1.
ustunden zaman gecmeseydı de kanıtlayamazdı. hemşire bi şey gördü mü acaba? kadın ıcın zor olabılır belkı ama adını ogrenıp sız hemsıreyle konusamaz mısınız gormusse ve hatırlıyorsa belki onun yardımı dokunur.

  • sen uyurken  (30.07.13 22:20:03) 
şikayet edin. yaptırım olmasa da adı kirlenir ki hekim seçme hakkı burda devreye giriyor.


  • mutevazi  (30.07.13 22:21:07) 
sağlık bakanlığının ilgineceğini düşünüyorum ben de. sağlık müdürlükleri sallamayabilir.


  • the kene  (30.07.13 22:21:39) 
Bence bir karşılık beklemeden şikayetinizi yapın. adam hakkında bu şikayet kayıt altına alınsın. 3-5 kişi daha aynı nedenden dolayı şikayette bulunursa sizin şikayetiniz de anlam kazanır. mutlaka şikayet edin, beklentiye de girmeyin ama. hem belki siz şikayet ettiğinizde daha önce başkalarını da taciz ettiği ortaya çıkar.


  • and justice erol  (30.07.13 22:22:11) 
doktorun ağzını burnunu kırmak gerçekten güzel bir seçenek fakat işi olduğundan daha çirkin hale getirecektir, hem de hafif bir ceza olmaz mı? birkaç haftada iyileşir yüzü gözü. benim istediğim meslektaşları, ailesi, çalışmak için başvurduğu hastanedekiler görsünler sicilinde yaptığı şeyi. mesleğinden olsun hatta, parasını pulunu kaybetsin, evine haciz gelsin, karısı boşasın, sokaklarda yaşamaya başlasın, açlıktan dilensin, kendini satsın, tinerciler musallat olsun, kuytuda götünü kessinler ben de her gün sokaktan geçerken göreyim bunları. sonra da ağzını burnunu kırayım, işte o zaman olur.

ama benim sorumun daha teknik bir cevabı var sanırım.
  • old west action  (30.07.13 22:23:00) 
#mavijojobatanecigi: olur mu canım hemşire olur genelde doktorun yanında. hele ki bayan hasta gelince hemşiresi yoksa bile gider çağırır öyle muayene eder normalde doktorlar.


  • the kene  (30.07.13 22:26:14) 
bence şikayetle hiçbir şey elde edilemez. ortada en ufak kanıt yok zaten. ben de meraklı değilim barbarlığa ama bu vaka için başka bir yol yok. yanından geçerken anama küfretti diye dalın gitsin haksız duruma falan da düşmezsiniz merak etmeyin. hala orman kanunları geçerli bu memlekette maalesef.


  • ingilizce hazırlık  (30.07.13 22:35:53) 
bi bayan arkadaşı gizli kemera alıp muayene olmaya gitsin.


  • bacardicola  (30.07.13 22:39:20) 
@ingilizce hazırlık,
sonra gelsin "istanbul'da bir doktor daha barbarca bir saldırıya uğradı, ttb kınama bildirisi yayınladı" haberi. ama evet, bir şekilde yanına kalmasın isterim. belki de en sonunda temiz bir dayak yiyecek. hatta şahsın ailesi duyarsa gebertirler belki adamı.

@bacardicola,
gizli kamera kaydı kanıt olarak sayılmıyor maalesef.
  • old west action  (30.07.13 22:41:57 ~ 22:43:00) 
ben de tam aynı şeyi yazacaktım bacardicola yazmış, bir bayan arkadaşın gizli kamerayla muayeneyi gitmesi her şeyi kanıtlar ama kim kendini elleterek böyle bir şeyi göze alır. tartışılır burası.

ben olsam adamın bir şekilde resmini bulup tacizci doktor şeklinde afişler bastırıp, hastane civarındaki köşelere asardım gecenin bir yarısı kimse görmeden. ha ama güvenlik kamerasından falan yakalanırsam da suçsuzken suçlu duruma düşerdim. bu da riskli geldi bana şimdi.

elim kolum bağlı oturmaktansa muhakkak afiş tarzı bir şey düşünüp yakalanma riski en düşük, adamın yüzünü kızartıcak en yüksek faaliyeti muhakkak gerçekleştirirdim.
  • mr rosebud  (30.07.13 22:50:09) 
O gün hemşire içeri girdiğinde onu şahit olarak tutabilirdi. Keşke o gün hemşireyle konuşsaydı isim filan alsaydı en azından, sorsaydı şahit olur musun filan gibi.


  • secilmis uye  (30.07.13 22:55:05) 
184 SABIM'i arayın. aynı hastanenin hasta hakları birimine de dilekçe yazacak. mutlaka değerlendirilir. bunları kesinlikle yapmalısınız.

soruşturma açılınca benzer eylemleri de ortaya çıkacaktır muhtemelen. sadece arkadaşınızın olayı nedeniyle ceza almasa bile ortaya çıkan diğer olaylarla birlikte ceza alır.
  • zgrydn  (30.07.13 23:19:25 ~ 23:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.