[]

Üniversiteler arası geçişle ilgili

Boğaziçi Üniversitesi'nden Türkçe eğitim veren bir üniversiteye geçişle ilgili bilgi almak istiyorum. Geçiş, bölüm öğrencisi olarak değil, remedial öğrenci olarak yapılacak.

Hangi tarihlerde, nereye başvurulması gerektiğiyle ilgili bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.


 
ilgili üniversitenin internet sitesinden yönetmeliğine bak. en doğru bilgi o olur. burada herhangi birinin bunun cevabını bildiğini zaten sanmıyorum ama yanlış bilgi verilme ihtimali de yüksek. çünkü günlerdir kendi okulumla ilgili yatay geçiş hakkında binlerce yanlış bilineni düzelttim. o yüzden kesinlikle yönetmelikten bak bence


  • ack3000  (17.07.13 00:25:14) 
remedial ne demek bilmiyorum ama bölümde 1.sınıfı tamamlamadan geçiş yapamazsın.Not ortalaman 3.50 nin ne kadar üzerine çıkarsa o kadar şansın olur.


  • ilich  (17.07.13 00:36:01) 
ilich -> "Remedial" kelimesinin açıklamasını özellikle yapmamıştım, gerçekten bilen birileri yazsın diye.
Bu durum yatay geçiş değil; yani adı "yatay geçiş"se bile(tam bilmiyorum bu konuyu, sanırım değil), biraz daha farklı. Ortalamayla ilgisi yok yani. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

  • djarwi  (17.07.13 00:42:35) 
merhaba,
yöp çerçevesinde türkçe eğitim veren bir okula geçebilmen için 2 yıl hazırlıkta kalman gerekiyor. bundan sonra okulunun öğrenci işlerine gidip bir form dolduruyorsun tercihlerini sıralayan (en azından 2006 da böyleydi) ve sonuçların açıklanmasını bekliyorsun. kayıtlar da genelde okullar başladıktan 1-2 hafta sonra oluyor.

  • rangleklo  (17.07.13 04:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.