[]

Tüketici haklarıyla ilgili bilgisi olan var mi?

Selamlar. VESTEL marka buzdolabı aldım siz almayın diye yazıyorum ve akıl/fikir yardımı rica ediyorum.

Mayıs ayında buzdolabı alındı, eve geldiler kurdular gittiler bir baktık buzdolabı soğutmuyor. Teknik servis geldi kontrol etti degisim istedik 3 hafta sonra yenisi geldi. Su an Temmuz 14 bu buzdolabında da aynı sekilde soğutmama problemi başladı. Aradık artık yarın mi gelir ertesi gün mu gelir servis gelecekte bakacak.

Bu durumda benim şirkete dava açma hakkım yok mudur? Böyle sorumsuz mal yapan bir şirket var mıdır?Magduriyetim had safhada. Bu süreçte dolapta ne kadar yiyecek varsa bozuldu gitmisti simdi bunlarda bozulacak. Para iadesi dışında ürün degisimi dışına daha radikal yollar var mi?

 
Bilgim olmamasıyla beraber yaşadığım bir sorunda tüketici haklarını aramıştım.Baya güzel yardım etmişlerdi.Tavsiye ederim bilgilenmeniz için.


  • logisticsmanager  (14.07.13 23:33:10) 
para iadesi ve ürün değişimi sizin tüketici hukukundan kaynaklanan yasal haklarınız. bunun dışında maldaki ayıp nedeniyle maddi bir zararınız varsa ve bunu ispatlayabilecek delillere sahipseniz maddi tazminat davası açma hakkınız var.


  • arma aski  (14.07.13 23:33:16) 
www.tapdk.gov.tr
hocam burda ayıplı mal kısmına bakarsın. şunlar yazıyor.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle
yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız
misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına
sahiptir
  • durbikonusucaz  (14.07.13 23:34:10) 
Adamlar gelecek sorun şurada diyecek yapmaya götürecekler veya yenisini verecekler. benim yiyecekler yine bozulacak ben yine haftalarca dolapsiz yasayacağım. Ve bu basıma 2. Defa gelecek. Manevi tazminat davası açamıyor muyum? Bildiginiz tüketici hakları telefonu nedir veya Istanbul avukat tavsiyeniz var mıdır tüketici hakları ile bilgisi olan?


  • herospower  (14.07.13 23:38:23) 
175 i aradım, bedel yüksek diye adliyelerde bulunan tüketici hakları bölümüne belgelerle müracaat etmemi istediler. Poff her acıdan zararı ben çekiyorum. Para iadesi istesem kredi kartiyla taksitle alındığı icin peşin para da vermeyecekler.


  • herospower  (14.07.13 23:48:06) 
adamlar makineni değiştirir. ki değiştirmişler. şimdi ikinci kez arızalı makine gelmiş. yine gelip değiştirecekler. burda haklısın, art arda iki arızalı makine nasıl gelebilir, ya da sorunu niye incelemiyorlar, aksiyon almıyorlar. haklısın.

dolaptaki bozulan yiyeceklerinin bedelini öderler. bu konuda hakka sahipsin. tüketici hakları derneği üzerinden talep edersen bunu kazanırsın ancak maduriyetinin yanında dolaptaki 20-30 liralık yiyecek seni tatmin etmeyecektir.

radikal yol olarak firmaya yine tüketici hakları derneği üzerinden dava açarsın ama türkiyenin güzel adaleti bu gibi davalardan kazanılan tazminatları davacıya vermiyor. zengin etmiyor yani vatandaşı, vatandaş zengin olamazken şirket de cezadan etkilenemiyor tabi.

ama şunu tavsiye edebilirim. eğer bu makineyi üreten kişi yani fabrikanın sorunu olması istiyorsanız call center ı arayıp fabrikanın danışma numarasını veya güvenlik numarasını alın. ardından kalite departmanının veya üretim departmanından bir ilgiliye bağlanmak isteyin. tabi bunları yaparken şikayet değil piyasada satışta bulunan ürünle ilgili önemli bir bilgi vermek istediğinizi söyleyin. sonunda birine ulaştığınızda içinizi dökün.
  • sttc  (15.07.13 00:51:54) 
"tüketici hakları derneği üzerinden dava açmak" nedir arkadaş? bir vatandaş bir dernek üzerinden dava açmaz, öyle bir usul yok bu ülkede. dernekler, çoğunluğu ilgilendiren konularda kendileri dava açarlar.

usul söyledir kısaca anlatayım:

tüketici şikayetlerinde vatandaşın kullanacağı iki ana yol var.
1. tüketici hakem heyetine başvurmak
2. tüketici mahkemelerinde dava açmak

hakem heyetine her durumda gidilebilir ancak mahkemeye gidebilmek için davanın değerinin (davaya konu malın-hizmetin değerinin) belli bir sınırın üstünde olması gerekiyor. bu miktar 2013 yılı için 3.110 TL (büyükşehir), yani bu sınırın altındaki miktarlar için mahkemeye gidilemez.

bunlardan ayrı olarak manevi tazminat davası açılabilir ancak tazminat miktarını iyice analiz edip doğru bir taleple mahkemeye gitmek icap eder. yoksa kısmı kabul durumlarında karşı tarafa da vekalet ücreti çıkacağından, alacak ve verecek birbirini götürebilir.
  • fengari  (15.07.13 07:41:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.