[]

Hard diskim "Virtual CD" olarak gözüküyor ve çalışmıyor.

Merhabalar,

Dün, 3TB WD My Book Essential hard diskim kafayı yedi. 1,9 TB önemli veri vardı içinde. Öncelikle içindekilerin kurtarılması benim için çok önemli.

Hard diskim daha çok yeni. Üstündeki jelatini bile duruyor. Sadece depolama amacı ile kullanıldı. HD Tune ile baktığımda sadece 37 saat kullanıldığını söylüyordu.

Sorun şöyle oluştu: 3-4 gb büyüklüğünde bir dosyayı kopyalama yaparken yarıda kalıp hız 0'a düşüyordu ve donup kalıyordu. Zorla pencereleri kapatıp, hard disk 5-10 dk sonra kendine geliyordu. Bazen de hiç kendine gelmiyordu. O zaman da fişini çekiyordum. Neyse biraz böyle devam etti.
Sonra başka bilgisayarda denedim. O bilgisayarda win7 vardı.(bende win8 var). Başlarda sorun yoktu ama sonra aynı sorunu verdi.

Bu ikinci bilgisayarda kopyaladıklarımı sileyim dedim ama 0x800700.. lü bir hata verdi ve silmedi ama silmek istediğim dosyalar ortadan kayboldu. Ama alan artmadı. Bir anda ortadan 10 gb dosya kayboldu ama alana bir etkisi olmadı. Bunun üzerine tekrar benim bilgisayara taktım ve kalan dosyaları silebildim.

Bu aşamada hala dosyalarıma erişebiliyordum. Biraz bu şekilde kaldıktan sonra hiç değilse içindeki verilerimi alayım, başka hddye aktarayım dedim. Ama bilgisayar bu sefer HDDyi tanımadı. "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" uyarısı verdi. Diski "mpt" yada "gpt" gibi tanıt gibi şeyler çıktı ama ikisi de bir işe yaramadı.

Arkasından başka girişe takıp tekrar denedim. Bu sefer hdd driverları kurulmaya başlandı. Kurdu ama hdd artık "Virtual Cd Sürücü" olarak gözüküyordu ve hala öyle gözüküyor. Hiç bir şekilde içindeki verilere erişemiyorum.

şu an win8, win7 ve Ubuntu'da dosyalara erişim yok.

Bir gün önce dik durumdayken ve çalışırken, ayağım çarptı ve yatay konuma devrildi. Bu yüzden bir şey olmuş olabilir mi?

Şu an işte olduğum için, önerilerinizi akşam eve gidince deneyeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
bir harddiske yapılmaması gereken herşeyi yapmışsın...
jelatin korumuyor o verileri, kullanım süresi de düzgün kullanıldığında o kadar önemli değil(örnek:7yıllık dahili harddisk sorunsuz). dıştan çiziksiz, yeni görünmesinin bir anlamı yok.
çalışan harddisk yerinden oynatılmaz, elektriği direk kesilmez(flash disk bu, basacaksın bir zahmet güvenle kaldır'a).
defalarca bu hata tekrarlandığına göre geri dönülmez sorunlar oluşmuştur. benim pek umudum yok tekrar düzgün çalışabileceğinden...

ekleme: virtual cd olarak gözükme durumu şifrelendiğinde oluyor.
My Book'da donanım şifrelemesi bulunuyor. ilk takıldığında görünen virtual cd ile şifre girme penceresini açıp şifreyi girdiğinde asıl hdd açılıyor.
eğer şifreleme yapmadığın halde bu durumdaysa ne yapılır bilemem.
  • ucan spagetticanavari  (08.07.13 12:22:22 ~ 12:27:37) 
jelatin sadece dışında. hava kanalları tamamen açık. bunun dışında 5 tane daha hard diskim olduğu için, neyin etki ettiğini iyi biliyorum.

yerinden oynatmadım, dediğim gibi kasılıp kalınca, bilgisayarda donuyor. dolayısı ile güvenle kaldıramıyorum. normalde zaten her hdd mi güvenle kaldırırım.

sorunlar çıkınca wd smartware programını kurup şifreleme yaptım. ama şimdi şifreyi girecek yer çıkmıyor. nerden nasıl girebilirim şifreyi.
  • arşivci  (08.07.13 13:58:41 ~ 13:59:25) 
herhangi bir sorun yoksa bu şekilde olmalı:
i.imgur.com



jelatin hava kanallarını tıkamıyor biliyorum. aynı modelden 2 adet var bende de.
onu yazma sebebim "Hard diskim daha çok yeni. Üstündeki jelatini bile duruyor. Sadece depolama amacı ile kullanıldı. HD Tune ile baktığımda sadece 37 saat kullanıldığını söylüyordu. " bu bilgilerin sorun ile herhangi bir ilgisi olmadığını anlatmak.

ayrıca yerinden oynatmaktan kastım ayağınızın çaparak harddiski devirmesi. bilinçli yapmış olmasanız da bu hatayı yapmışsınız sonuçta.
  • ucan spagetticanavari  (08.07.13 15:05:47 ~ 15:07:45) 
maalesef o şekilde gözükmüyor. acaba kutu içindeki satayı usbye çeviren aparatta mı bir sorun oldu acaba?


  • arşivci  (09.07.13 09:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.