[]

ofis / işyeri açmış tecrübeli kişilere sorum var

iş yeri açma belgem var. artık yaptığım işi kendi açımdan resmiyete döküp bir yer kiralamak istiyorum. web & grafik tasarım, kartvizit, donanım, yazılım vb. gibi alanlarda hizmet vermeyi düşünüyorum.

ilk olarak atmam gereken adımlar nelerdir? kiralayacağım mekan belli, dekorasyon, mobilya, yüksek özellikli bilgisayarlar falan ayarlanacak. bunun dışında ne kadar parayı bu iş için hazırda tutmalıyım. ilk önce gidip bir muhasebeciye mi danışayım yoksa direk maliyeye, sgk'ya bildirim mi yapayım?

mekanı açtıktan sonra iş yerim olduğunu devlete ne kadar süre içinde bildirmem gerek?

( kibritsuyu (es) öteki başlığı sildim.. )

edit: birde benim zamanımda teknik lise 5 seneydi. 1 sene ingilizce hazırlık, 3 sene normal eğitim, +1'de teknisyenlik senesi. belgenin üzerinde "bu belge 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nca düzenlenen ustalık belgesine tanınan bütün hakları sağlar" diyor. bu haliyle ustada mı oluyorum? benim ustalık belgem falan yok. ama girdiğim iş yerlerinde ustalık belgesi de görüyorum. nasıl alacağız?

 
legal olmayabilir, ama mümkün olduğu kadar bildirme.

tüm evraklarını hazırla, yanlış hatırlamıyorsam bir hafta geriye kadar bildirilebiliyor. mümkün mertebe kayıt dışında kal.

fatura lazım olursa da, malzemeciden aldığın faturayı müşterine ver, kendim kesecem, üstinde adım olacak diye kasma. kimse o faturanın üzerinde ne yazdığına bakmaz.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.06.13 14:49:48) 
muhasebeciye danış dostum, yakalanırsan çok fena kaçar.


  • son suser  (19.06.13 16:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.