[]

bunun kalıcı ve kesin tedavisi var mı?

refldüden bahsediyorum. hani mide asidinin ta ostaki borusuna kadar çıkmasından. bu hastalığın "ameliyatsız" olması koşuluyla kesin tedavisi mümkün müdür?

hani hiç mide yanması, bulanması olmadan istediğini yiyebilmek derecesinde?

bir de reflü tedavisinde verilen asit nötrleyici ilaçların sadece rahatlama amaçlı kullanıldığı kalıcı tedaviye hiç faydası olmadığı söyleniyor. bu ilaçları kullanıp "iyileştim hiçbirşeyciğim kalmadı" diyeniniz var mı?

 
"kalıcı bir tedavisi yok, yediklerinize dikkat edin, ilaçları düzenli kullanın, yatağınızı eğimli hale getirin; geceleri mide asiti yukarı çıkmasın" diyorlar.
sabahları kullanılan bir ilacı vardı galiba. kardeşimde de aynı sorun var, doktorlar bunları söylüyorlar.

  • tembel degilim useniyorum  (01.03.09 16:22:19) 
reflü ilaçlarında jelleştirici vardır. midede aktif hale gelip yediklerininzin yukarı çıkmaması için yolu tıkar. bu sayede mide kapakçığınız asitlerle zamanlı zamansız aç-kapa yalama yapmadığından yavaş yavaş iyileşir. evet o nötrleyiciler sadece acı çekmenizi önler :) ameliyat korkunç birşey değil ki. bi boru sokuyorlar mide kapakçığının olduğu yeri bi güzel tahriş ediyorlar. o yara iyileşirken reflü geçiyor. reflü gitti diye kolaya abanmamak gerekir. sonra geri gelebilir. bildiklerim bunlar yanlış olabilir.


  • hia  (01.03.09 20:24:58) 
sabah kullanilan ilac dedigi arkadasin "lansor"
sabah kahvaltidan yarim saat once aliniyor ac karna, bazen doktor gunde iki kez verebiliyor (aksam yemeginden once de bir tane yani)

ameliyat yoluna gitmek istemiyorsaniz, ayni sorundan muzdarip olan (ve sesiyle gelecegini kazanacak biri olarak) ben, size sunlari tavsiye ederim.

* yataginizi hastane yatagi gibi egimli hale getirmeniz
* sicak ve soguk kesinlikle yememeniz ve icmemeniz, mutlaka bunlari ilik tuketmeniz.
* 3 ogun tıka basa yemek yerine, cok daha fazla ogunu cok az miktarlarda tuketmek.
* oncelikle cilekten ve sonra da tum asitli meyvalardan uzak durmak.
* bol havuc ve havuc suyu tuketmek.
* asitli hicbir icecegi icmemek, ya da cok cok aza indirgemek.
* baharati, acıyı, eksiyi, cikolatayi, kahveyi tuketmemek. tuketilirse de cok cok az miktarda ve mumkunse gun icinde bunu yapmak.
* gece yatmadan en az 2-3 saat oncesine kadar asla bir sey yememek ve icmemek.
* bol su icmek, ihlamur icmek (ama limon katmamak)

---

tum bu dediklerimi en azindan 1-2 ay uygulayin, fark goreceksiniz.
ha, "bu da yasam mi" derseniz bilemem : )
  • la traviata  (01.03.09 22:06:58) 
@hia: söylediğiniz gerçekten çok mantıklı. yani mide kapakçığının tamamen iyileşebileceğini söylüyorsunuz?

@la traviata: "tum bu dediklerimi en azindan 1-2 ay uygulayin, fark goreceksiniz."
peki 2 ay sonra tamamen iyileşiyor mu hasta bunları uyguladıktan sonra? yani 2 ay diyet yap sonra istediğini yiyebilirsin şeklinde mi anlamalıyım?

prof. dr. ahmet aydın reflü ilçlarının rahatlamadan başkaetkisi olmadığını söylüyor.

Her ne kadar mide asidinin reflü mekanizasında önemli rolü olsa da reflülü hastalarda mide asidi aşırı salgısı yoktur (2). Hatta birçok reflülü hastada (özellikle yaşlılarda) mide asit salgısı düşüktür (3). Bu nedenle asit azaltan ilaçların bu hastalarda kullanılması hazım sorunlarını daha da artırır.

kaynak:http: //www.bugday.org/article.php?ID=1253

neticede kimin dediğii önerirsiniz?
  • kutuyusuk  (01.03.09 22:18:25) 
bunlar bana doktorumun verdigi ilac ve yasama sekliydi. prof ferhan oz - nisantasi
son kontrolumde de oncekine oranla cok daha temizdi her sey.

lakin nedense tamamen gececegine inanmiyorum dikkat edilmemesi durumunda. tahminimce ilaclar ve bu yasam sekliyle gececekse bile uzun bir donemi kapsayacaktir.
  • la traviata  (02.03.09 06:31:43) 
evet rüflünün asitlerle bir alakası yoktur, fazla salgılanma mideye zarar verme gibi. rüflü dediğimiz gerçek bir "kapak" şeklinde bile olmayan mide kapağının zamanla kaslarının bazı zamanlarda kapalı olması gerekirken açılması. kapak dediğimiz şey şöyle; bi boru düşünün. boru sürekli yutkunma hareketine benzer bir hareketle genişleyip büzülebiliyor (peristaltik hareket). fakat kasları (ki çizgili kaslardır, istemli hareket ettiremezsiniz) nedense zamanla elden ayaktan düşüyor ve kasılıp borunun iç kısmını daraltması gerekirken yapamıyor. bu borunun hemen alt kısmı içi doluyken sürekli kasılıp gevşeyen mide içindeki asitle yoğurulan maddeler, yıkarı çıkıp ağzınıza kadar gelebiliyor. eğer kapalı olsaydı böyle birşey olmayacaktı. asit nötrleyiciler bu sebeple verilir. mide suyu yukarı çıktığında yakmasın diye.
mide kapakçığı zamanla tamamen iyileşebilir çünkü çocuklar ve bebeklerde reflü sık görülen birşey ama büyüdüğünde çoğunda olmaz. fakat iyileştiği gibi geri bozulabilir.

www.uzmanportal.com

yazarlikyazilimi.meb.gov.tr
  • hia  (02.03.09 10:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.